video

VIDEO: elektrische bakfiets racet tegen bestelbus

Fietsen 2746

VIDEO: elektrische bakfiets racet tegen bestelbus
Urban Arrow heeft in Londen een race georganiseerd waarbij een bakfiets het opnam tegen een bestelbusje. Foto's Urban Arrow

Urban Arrow, leverancier van elektrische bakfietsen, heeft in Londen een race georganiseerd waarbij een bakfiets het opnam tegen een bestelbusje. Midden in deze gekmakende infrastructurele stad werd de strijd gestreden. De resultaten? De bezorger (the Stig) op de elektrische bakfiets leverde de pakketten veel sneller dan de bestelbus!

Bekijk het filmpje van de race in Londen.

In 2050 woont maar liefst 86% van de wereldbevolking in steden. Dat betekent een grote uitdaging op het vlak van stedelijk goederenvervoer. Hoe blijven bedrijven en particulieren in Londen, New York, Berlijn en Amsterdam letterlijk bereikbaar voor leveringen aan de deur? Hoe wordt voorkomen dat straten verder dichtslibben met vervuilende en luidruchtige vrachtwagens? Hoe houden we steden prettige plekken om te wonen en werken?

Urban Arrow Cargo elektrische bakfiets

Het antwoord is de Urban Arrow Cargo; de ultieme elektrische bakfiets voor pakketjes. Je maneuvreert deze bakfiets gemakkelijk door het verkeer, omzeilt files en vergeleken met een vrachtauto heb je geen problemen met parkeren. Daarnaast is het een stille en schone manier van transport die het woord luchtvervuiling niet kent. En vergeet niet de mooie beelden van de onoverwinnelijke Stig op de Urban Arrow Cargo ‘looking like a million bucks’!

Helft goederenvervoer in stad kan met bakfiets

Cyclelogistics, een organisatie die streeft naar het verminderen van stedelijk gemotoriseerd goederenvervoer, geeft aan dat 51% van de gemotoriseerde commerciële transporten kan worden geleverd met de (bak)fiets. Dit betekent dat in een gemiddelde Europese stad (met 240.000 inwoners) per dag maar liefst 250.000 commerciële goederen met de bakfiets kunnen worden afgeleverd.

Gezondere en schonere leefomgeving

Het wordt dus tijd om alternatieven, zoals duurzame elektrische bakfietsen, in te zetten. Deze kostenefficiënte, snelle en schone manier van bezorgen zal het gezicht van steden doen veranderen. Waardoor deze een prettigere en gezondere plek worden voor bewoners, bezoekers en bedrijven.

Video

https://youtube.com/watch?v=ly2PJCbnweI%22+frameborder%3D%220%22+allowfullscreen%3E%3C&autohide=1
Reageer op dit artikel