nieuws

Nextbike fietsdeelsysteem Maastricht

Fietsen 587

Nextbike fietsdeelsysteem Maastricht
De samenwerking tussen Nextbike en Arriva zou binnen MaaS passen; MaaS is een nieuw mobiliteitsconcept en staat voor het idee dat reizigers heel eenvoudig via één of meerdere apps trips met tal van modaliteiten kunnen plannen, boeken en betalen. Foto Nextbike Marco Reeuwijk

Nextbike heeft in Maastricht zijn eerste fietsdeelsysteem ‘geopend’. Bij 7 ‘fietsstations’ in Maastricht zijn 80 fietsen te huren. Nextbike heeft al fietsdeelsystemen in steden als Belfast, Boedapest, Dubai, Warschau en Glasgow.

Nextbike Maastricht en Arriva stelt fietsen ter beschikking voor korte ritten via een netwerk van fietsstations. De deelfietsen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn bedoeld als een aanvullend mobiliteitsconcept, ter versterking en aanvulling van het openbaar vervoer in Maastricht.

80 fietsen op 7 locaties

Om de belangrijkste OV-assen en fietsverkeersstromen verder te versterken is gekozen om de pilot te starten met 7 locaties, waarvan 3 treinstations en 4 locaties in het centrum van Maastricht. De pilot start daarom met 80 fietsen: Maastricht Station, Maastricht Station Randwyck, Maastricht Station Noord, Mosae Forum, Keizer Karelplein / Vrijthof, Boschstraat / Markt, Céramique.

Huren via Nextbike app

Het huren van een nextbike is eenvoudig en laagdrempelig. Potentiële gebruikers de gratis nextbike app en maak een account aan. In de app zie je alle fietsen in de buurt, start/stop je de huur van een fiets en heb je al je accountgegevens in één overzicht. Uiteraard kan je op de website ook een account aanmaken. Een fiets is te huur vanaf € 1,50 per 30 minuten. Je kunt ook een abonnement afsluiten.

Foto's

Reageer op dit artikel