nieuws

Fietsdeelsysteem E-bike to go

Fietsen 1516

Fietsdeelsysteem E-bike to go
E-bike-to-Go fietsdeelsysteem Stalling Westerpark. Foto E-bike to go

Als eerste stad in Nederland krijgt Amsterdam een eigen, modern, deelfietsenplan. Vanuit een container kan iedereen voortaan een deel-e-bike van E-bike to go pakken die simpel en snel met een smartphone kan worden geopend en gebruikt. De eerste container met deel-e-bikes is geplaatst in het Westerpark.

Amsterdam is de eerste stad in Nederland met een volledig openbaar e-bike pick-up-punt dat 24/7 open is en waar iedereen met een smartphone makkelijk en laagdrempelig een e-bike kan pakken. De stalling, een omgebouwde zeecontainer, is onbemand. De e-bike ontgrendelen en afrekenen gebeurt volledig digitaal, via de e-bike to go app. Na het aanmaken van een account, selecteer je in de app een e-bike, drukt op de knop ‘open’ en vervolgens schiet de e-bike van het slot. Afrekenen gebeurt eveneens geheel geautomatiseerd via de app waardoor het gebruiksgemak optimaal is.

Kosten relatief laag

De kosten voor een e-bike to go zijn € 5,- voor vijf uur. Daarmee biedt e-bike to go 24 uur per dag, 7 dagen per week een aantrekkelijk, snel en betaalbaar alternatief voor vele andere vervoersmiddelen. Afgelopen week werd de container geplaatst en opgebouwd in het Westerpark. Tevens konden gebruikers zich al aanmelden via de app. De animo tot dusver is groot: tientallen mensen maakten een account aan en dat aantal groeit met de dag.

Dekkend netwerk in opbouw

E-bike to go is opgericht in 2016 in Amsterdam en richtte zich in eerst instantie op het leveren van deel e-bikes aan bedrijven. Mede door de snelle groei heeft het bedrijf besloten om haar service uit te breiden naar volledig openbare locaties. Jelle Visser, oprichter en CEO e-bike to go: “Wij willen de e-bike toegankelijk maken voor álle Amsterdammers. Onze ambitie is om volgend jaar een dekkend netwerk van e-bike-to-go-punten in Amsterdam te realiseren, zodat in feite iedereen binnen 5 minuten lopen een e-bike kan pakken.” Naast Westerpark opent e-bike to go deze maand nog drie locaties in de hoofdstad. Den Haag volgt volgende maand.

Cortina E-U5

Voor e-bike to go worden de e-bikes van Cortina gebruikt, namelijk de Cortina E-U5 transportfiets. Met een actieradius van ruim 60 kilometer kan de e-bike elke rit binnen de stad ruimschoots aan. De e-bikes worden compleet met handige krat, led-verlichting en het app-gestuurde slot beschikbaar gesteld.

Foto's

Reageer op dit artikel