nieuws

Racefiets EDDY70 eert oprichter Merckx

Fietsen

Racefiets EDDY70 eert oprichter Merckx
Eddy Merckx viert zijn 70-jarig jubileum.

Ter gelegenheid van de 70-jarige leeftijd van Eddy Merckx is de EDDY70 racefiets onthuld. Deze is in een gelimiteerde oplage van slechts 70 exemplaren geproduceerd. Rob Beset is CEO bij Eddy Merckx Cycles.

Tijdens de 70 Jaar Merckx-Ickx Expo in Brussel werd de Belgische wielerheld van weleer op een VIP-avond, waar circa 400 dealers, agenten, distributeurs en andere relaties van Eddy Merckx Cycles aanwezig waren, geëerd.
Merckx is al enkele jaren niet meer actief betrokken bij de dagelijkse leiding van Eddy Merckx Cycles, maar houdt het reilen en zeilen van de onderneming wel in de gaten. En die ontwikkelt zich voorspoedig. “Sinds het nieuwe team het stuur in handen genomen heeft, rijden we een fantastische rit. We hebben onze logistieke processen, IT en R&D geprofessionaliseerd en we richten ons nu op de internationale groei onder het leiderschap van onze nieuwe CEO Rob Beset”, aldus oprichter Merckx.

Stalen frame

Om de 70e verjaardag van Merckx meer luister bij te zetten is een speciale racefiets ontwikkeld, waarvan als ware ‘limited edition’ slechts 70 exemplaren geproduceerd zijn. Het is een high-end racefiets, waarbij nauw samengewerkt is met Italiaanse leveranciers als Columbus, Campagnolo, Cinelli en Vittoria. Rob Beset gaf tijdens de presentatie een toelichting op de jubileumfiets. “Ondanks dat het frame van staal is, weegt de fiets minder dan 7,5 kg. Het is echt, echt heel bijzonder wat het team hier ontwikkeld heeft. Ik ben er zeer trots op”, liet Beset weten. De fiets wordt volledig, van laswerk tot en met afmontage, handgemaakt in België. Beset maakte bekend dat de prijs € 14.000,- bedraagt en dat de aanwezigen als eerst konden intekenen. Gedurende de VIP-avond zijn er bijna twintig modellen besteld. De overige exemplaren zullen verkocht worden via de speciale website www.eddy.com.

Reageer op dit artikel