nieuws

QWIC introduceert Premium e-bikes op Velofollies

Fietsen

QWIC introduceert Premium e-bikes op Velofollies
De QWIC premium series beschikken over tweewielaandrijving. Dit zorgt voor een goede balans tussen trap- en motokracht, maximale tractie en grip.

Op de aankomende beurs Vellofolies in het Belgische Kortrijk toont QWIC de nieuwe Premium collectie, elektrische fietsen met een nieuwe aandrijftechniek. Deze lijn is de opvolger van de Trend-lijn en biedt e-bikes in een prijscategorie tot € 2.000,-.

De 36V Li- ion accu gebruikt moderne automotive accutechnologie. De accu is gemakkelijk uitneembaar en heeft, net als het digitale display, een USB aansluiting. Handig voor onder andere fietsnavigatie onderweg via bijvoorbeeld de smartphone. De accu is tevens voorzien van One-Key ART approved security waarmee de accu en de fiets met eenzelfde sleutel beveiligd zijn tegen diefstal. Voor de premium e-bikes geldt een accukeuze systeem tot maar liefst 160 km bereik op één acculading. “De goede reviews en feedback van de afgelopen jaren hebben ons uitgedaagd om onze e-bikes naar een hoger niveau te tillen. Met de nieuwe accutechniek, verbeterde rijeigenschappen, moderne gadgets en het unieke uiterlijk denken wij dit meer dan volbracht te hebben”, aldus Taco Anema.

Tweewielaandrijving

De QWIC premium series beschikken over tweewielaandrijving. Dit zorgt voor een goede balans tussen trap- en motokracht, maximale tractie en grip. Het efficiënte elektrische systeem met 8 verschillende bekrachtigingsstanden, krachtige 250W Ultra Low Friction+ motor en het Silent Drive systeem maken de QWIC e-bikes geschikt voor zowel stedelijk gebruik als lange toertochten.

Uitleesbaar via USB aansluiting

Bij het ontwerp is eenvoudige service en onderhoud een belangrijk uitgangspunt geweest. In geval van storing wordt dit automatisch weergegeven met codes op het display. De conditie van de batterij is dankzij het smart BMS systeem via de USB-poort uit te lezen. De elektrische componenten zijn verbonden met vergulde  connectoren, hierdoor zijn servicebeurten gemakkelijk uit te voeren en blijft het elektrische systeem betrouwbaar.

Drie modellen

D9.1: sportief, licht en met 9 versnellingen Shimano Acera derailleur. Met de ULF+ motor in het voorwiel en de derailleur aansturing op het achterwiel heeft de D9.1 optimale grip en ideale rijeigenschappen. Vanaf € 1899,-.

N71: comfortabel, stoer en snel. De N7.1 heeft rollerbrake remmen en de combinatie met 7 naafversnellingen, krachtige motor en fluisterstille aansturing maken de e-bike een zeer comfortabele elektrische fiets voor het woon-werkverkeer. De gesloten kettingkast zorgt dat de e-bike minimaal onderhoud vraagt. Vanaf € 1.999,-

A2.1: robuust, comfortabel en minimaal onderhoud. De A2.1 heeft geen kabels rondom het stuur maar dankzij de automatische versnellingen toch de flexibiliteit om hoge snelheden te halen. Design open kettingkast die de ketting op de juiste plekken omsluit, waardoor deze toch onderhoudsvrij is. Met de stoere ballonbanden en voorrek een hippe elektrische stadsfiets. Vanaf € 1.699,-
Tijdens de Velofollies in Kortrijk (België) toont QWIC op stand #113 de volledig vernieuwde collectie.

Reageer op dit artikel