nieuws

Merida krijgt nieuw logo

Fietsen

Merida krijgt nieuw logo
Het nieuwe Merida-logo in vertrouwd limegroen: een berg met asymmetrisch M-weggetje en een heldere M in Merida.

Met ingang van collectiejaar 2014 heeft Merida een nieuw logo. Het werd gister gepresenteerd tijdens de Bike Totaal-Merida V.I.P.-dag die werd gehouden in het Merida Experience Centre in Apeldoorn. Hier kregen Bike Totaal ondernemers vast een voorproefje te zien van de Merida-collectie 2014. Merida is sinds 1 mei 2013 contractleverancier van Bike Totaal.

Directeur Peter Koperdraad van Merida lichtte het hoe en wat van het nieuwe logo toe voor de Bike Totaal-ondernemers. “Ike Tseng, de oprichter van Merida, is begin dit jaar overleden op 81 jarige leeftijd. Zijn zoon Michael Tseng is hem opgevolgd als CEO. En zoals dat in Taiwan gebruikelijk is: is de oude koning dood en de nieuwe koning opgestaan, dan komt er ook een nieuw logo en huisstijl.”

Berg met weggetje in de vorm van een asymmetrische M

Koperdraad: “Het nieuwe logo stelt een gestileerde berg voor, doorsneden met een bergweggetje dat lijkt op een M. Daar is goed over nagedacht, de ‘M’ heeft ongelijke poten, en juist door die asymmetrie blijft het langer hangen bij het publiek. We zijn blij dat de vertrouwde limegroene kleur is behouden, dat verhoogt de herkenbaarheid.”

Ook is de M in het woord Merida aangepast, die werd in de oude versie nog wel eens aangezien voor een dubbele N. Bij de nieuwe ‘M’ is deze verwarring niet meer mogelijk. Het nieuwe logo met de berg heeft ook prima afmetingen om op stuurbuis of framebuis te plaatsen. Er is ook een Pay Off bij het logo: M.O.R.E. Bike, M.O.R.E. Passion, M.O.R.E. Innovation, M.O.R.E. Succes, M.O.R.E. Fun.

Reageer op dit artikel