nieuws

Vakjury en beurspubliek kiezen Bike MOTION Awards in drie categorieën

Fietsen

Vakjury en beurspubliek kiezen Bike MOTION Awards in drie categorieën
Scott kreeg de eervolle onderscheiding bij de mountainbikes voor de Scott Genius 650B.

De jury in de branche voor sportieve fietsen heeft op basis van de inzendingen van exposanten van de komende beurs Bike MOTION Benelux negen producten genomineerd die in aanmerking komen voor Bike MOTION Benelux Awards. De jury selecteerde in drie categorieën elk drie inzendingen en bepaalde hieruit samen met het beurspubliek, dat via de site kon stemmen, de uiteindelijke winnaars.

In de categorie innovaties op het gebied van sportief gerelateerde fietsproducten werd de Bike MOTION Award toegekend aan:

  • Shimano met Dura-Ace
  • Cannondale werd met de SuperSix Evo Nano Black edition winnaar bij de racefietsen
  • Scott kreeg de eervolle onderscheiding bij de mountainbikes voor de Scott Genius 650B


Speciale Award stand

In de categorie innovaties op het gebied van sportief gerelateerde fietsproducten waren tevens genomineerd:

  • Bio-Racer met de Bibshort Dyneema
  • Sram met EI-Shock


De twee medenominaties bij de racefietsen waren voor:

  • Bicimondo met de Super King 888
  • Ruppo Benelux met de Cinelli Laser Viva 201


Tevens genomineerd bij de mountainbikes waren:

  • Busy Bee met de Niner
  • Kona Europe met de Kona HeiHei Deluxe


De nominaties kunnen tijdens de beurs worden bewonderd langs de Nominatie Route. Voor de winnende producten is een speciale Award stand ingericht.Naast producten op het gebied van wielrennen en mountainbiken mochten voor het eerst ook complete fietsen worden aangemeld. Ook nieuw was dat de vakjury vijf producten zelf mocht voordragen. Bij de bepaling van de uiteindelijke winnaars telde de stem van het publiek voor 40% mee en van de jury voor 60%. VNU Exhibitions, organisator van Bike MOTION Benelux, beoogt met de Awards prijzen een extra impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van de sportieve fietsbranche.De vakjury bestond uit: Rodrick de Munnik en Wouter Lazet van Sanoma Mens Magazines, Rob van Oosterhout van Bovag/Van Oosterhout Bike & Sport, Mike Defresne van Oversize SPRL en Jan Willem van Schaik van Bike Europe.

Vakhandel gratis toegang op maandag 15 oktober
Speciaal voor de hele branche is er op maandag 15 oktober de speciale Vakdag van Bike MOTION Benelux. Een dag exclusief voor vakmensen en de pers. Bovendien kunt u als branchegenoot op deze maandag gratis naar binnen.

De beurs is deze dag van 10.00 – 17.00 uur geopend. NB: deze dag is geen consumentendag, u heeft dus alle tijd om met exposanten inhoudelijke gesprekken te voeren en alle nieuwtjes uitgebreid te testen.

Vakbezoekers hebben per email een uitnodiging gekregen. Om u aan te melden, kunt u de badge-aanvraag knop in de betreffende uitnodiging gebruiken. Heeft u een registratiecode ontvangen, dan kunt u via deze pagina uw gratis badges bestellen. Heeft u nog geen code, maar bent u wel werkzaam in de branche? Vraag dan nu hier uw code aan!

Reageer op dit artikel