nieuws

Trek Superfly heerst op WK Mountainbiken

Fietsen

Trek Superfly heerst op WK Mountainbiken
De Trek Superfly is ontworpen om de lichtste en snelste mountainbike te zijn.

De nieuwe 2013 Trek Superfly SL 29er hardtail scoorde een stortvloed aan medailles tijdens zijn eerste UCI evenement, de Cross Country Mountainbike Wereldkampioenschappen in Saalfelden, Oostenrijk. Trek World Racing rijders wisten goud, zilver en brons binnen te slepen.

De Superfly SL hardtail is de lichtste en snelste 29er die Trek ooit maakte; het frame weegt 896 gram. De fiets is van wiel tot wiel ontworpen als racer.

De Superfly SL en zijn volledig geveerde broertje, de Superfly 100 SL, waren de eerste vruchten van Treks zogeheten Apollo Project, dat als doel had om de lichtste en snelste mountainbike ooit te ontwikkelen. Door veel en slim gebruik te maken van koolstofvezel is Trek erin geslaagd om de oppervlakte van de fiets met dertig procent te reduceren en de efficiëntie te verbeteren.

De Superfly SL en Superfly 100 SL modellen zullen vanaf december 2012 beschikbaar zijn via het dealernetwerk van Trek.

Reageer op dit artikel