nieuws

Merida integreert UMF vanaf 2013 in eigen collectie

Fietsen

Merida integreert UMF vanaf 2013 in eigen collectie
UMF vanaf 2013 geïntegreerd in Merida-collectie.

APELDOORN – Het fietsmerk UMF (United Merida Freerider) werd in 2004 op de Eurobike als zelfstandig merk gepresenteerd. Sindsdien is UMF vooral in de ‘dirt-sector’ zeer succesvol naar buiten getreden. Bij de presentatie voor het modeljaar 2013 op de komende Eurobike-beurs 2012 zal het UMF-merk echter volledig worden geïntegreerd in de collectie van het moedermerk Merida.

“We zijn blij dat we vanaf het komende jaar met een geïntegreerde UMF-serie de Merida-collectie kunnen uitbreiden met hoogwaardige longtravel- en dirtbikes waarbij de technologische innovaties van deze bikes ook voor de rest van het Merida-programma van enorm belang zijn”, aldus Merida’s hoofdontwikkelaar Jürgen Falke over de samenvoeging van beide merken.

 

Ontstaan uit raceteam

UMF werd in het jaar 2000 opgericht als raceteam, maar ontwikkelde zich al snel tot een succesvol zelfstandig fietsmerk. Zowel in het verleden als met de huidige teamrijders Thomas Genon (B), Clemens Kaudela (A), Dominik Raab (A) en Tanja Hendrysiak (D) worden regelmatig podiumplaatsen behaald tijdens diverse freeride-contests en worden geniale videoprojecten gerealiseerd.

 

Als bewijs voor de integratie van beide merken kan worden aangehaald dat de kinematiek van het achterframe van de freeridebike ‘UMF Freddy’ als voorbeeld heeft gediend voor de Merida-endurobike ‘ONE–SIXTY’, een fiets die op de komende Eurobike zal worden gepresenteerd. Op deze manier is het duidelijk dat beide merken kunnen profiteren van de integratie van een ‘UMF-serie’ in de Merida-portfolio. “Merida wordt daarmee een aanbieder die in het MTB-inzetbereik boven de niveaus crosscountry en marathon ook topklasse-bikes kan aanbieden. Daarmee wordt ons productassortiment nogmaals enorm opgewaardeerd”, aldus Jürgen Falke. UMF-productmanager Reynaldo Ilagan voegt daar nog aan toe dat “door de samenvoeging vooral de technische potentie van beide ontwikkelingsteams sterk wordt vergroot en dat is uiteindelijk vooral voor onze klanten een enorm pluspunt.”

 

Eurobike 2012 stand

Van 28 augustus tot en met 1 september 2012 is Merida aanwezig op de Eurobike in Friedrichshafen (Duitsland) met een internationaal aanbod van modellen. Op stand A3-301 zullen aan de vakhandel en eindgebruiker in totaal rond de 160 fietsen voor het modeljaar 2013 worden gepresenteerd.

Reageer op dit artikel