nieuws

Flyer wint elektrische vouwfietstest 


Fietsen

Flyer wint elektrische vouwfietstest 


In het juninummer van de Kampeer en Caravan Kampioen testte de redactie van dit blad 12 elektrische vouwfietsen. De Flyer vouwfiets werd hierbij tot testwinnaar uitgeroepen.

 

BEVERWIJK – In het juninummer van de Kampeer en Caravan Kampioen testte de redactie van dit blad 12 elektrische vouwfietsen. De Flyer vouwfiets werd hierbij tot testwinnaar uitgeroepen.

De Flyer vouwfiets behaalde in alle drie de beoordelingscategorieën (samenvouwen, rijeigenschappen en zitpositie/instelbaarheid) de maximale score van 5.

Laag gewicht

‘Op de camping is een elektrische vouwfiets het ideale vervoermiddel voor een ritje naar de bakker of de markt in een nabijgelegen dorp. Hij is eenvoudig mee te nemen in caravan of camper. Het gewicht is lager dan dat van een normale elektrische fiets en je hebt geen fietsdrager nodig,’ aldus de jury.

In het juryrapport valt verder te lezen: ‘De Flyer scoort op alle onderdelen goed en de uitrusting is gebaseerd op hoogwaardige onderdelen. De rijeigenschappen zijn subliem, de fiets stuurt mooi strak en daarbij is de zitpositie goed instelbaar, ook voor lange personen.’

Simpel samenvouwen

‘De motor zorgt voor een gunstige gewichtsverdeling, maakt niet veel geluid en geeft een fijne krachtondersteuning in drie standen. Samenvouwen van de Flyer is simpel en doeltreffend en vergt weinig kracht,’ besluit de jury.

Klik hier voor het volledige juryrapport.

Reageer op dit artikel