nieuws

Cervélo nu officieel van Pon Bicycle Group

Fietsen

Cervélo nu officieel van Pon Bicycle Group

Begin januari kondigde Pon aan het exclusieve recht te hebben gekregen om Cervélo te kopen. Vorige week zijn de onderhandelingen met succes afgesloten en is Pon Bicycle Group (PBG) eigenaar van het Canadese racemerk.

 

ALMERE – Begin januari kondigde Pon aan het exclusieve recht te hebben gekregen om Cervélo te kopen. Vorige week zijn de onderhandelingen met succes afgesloten en is Pon Bicycle Group (PBG) eigenaar van het Canadese racemerk.

“Cervélo is een uniek merk dat we met graagte aan Pon Bicycle Group toevoegen,” zegt Janus Smalbraak, CEO van Pon Holdings. “Het Canadese bedrijf heeft een zeer hoogstaande technologie ontwikkeld en laat een constante passie zien op het gebied van engineering. Wij geloven dat we met Cervélo een groeifactor hebben binnengehaald en we kijken ernaar uit met hen aan de slag te gaan om deze groei werkelijkheid te laten worden.”

Cervélo blijft zelfstandig opereren

Cervélo zal onafhankelijk blijven opereren om zijn eigen unieke identiteit te behouden, innovatie te stimuleren en de positie als premium merk te waarborgen. Hiermee volgt Pon dezelfde strategie als ze hanteert voor de overige merken die vallen onder Pon Bicycle Group, zoals Koninklijke Gazelle en Derby Cycle, waarvan Pon de belangrijkste aandeelhouder is.

Cervélo oprichters Phil White en Gerard Vroomen zullen beiden voor Pon Bicycle Group werkzaam blijven. White blijft aan in zijn huidige positie als algemeen directeur van Cervélo. Vroomen zal een rol gaan vervullen als parttime manager op de ontwikkelafdeling binnen PGB, en zich daarbij bezighouden met speciale projecten.

‘Kapitaal van Pon en expertise Cervélo maakt ons sterker’

“De kansen voor Cervélo binnen Pon Bicycle Group zijn geweldig,” zegt Phil White. “De combinatie van het substantiële kapitaal bij Pon en de aanwezige expertise, gecombineerd met Cervélo’s hoogstaand technologisch niveau, zal ons sterker maken en competitiever in de markt.”

Op de foto van links naar rechts: – Xeno Grimmelt, Senior Vice President Pon Bicycle Group, Phil White, CEO en co-founder van Cervélo, en Mathias Seidler, directeur Derby Cycle in Toronto ter gelegenheid van de toetreding van Cervélo tot Pon Bicycle Group.

Reageer op dit artikel