nieuws

Cervélo onthult de P5 Simply•Faster

Fietsen

Cervélo onthult de P5 Simply•Faster

Cervélo onthult de nieuwe P5 Simply•Faster, een extreem aerodynamische triathlon en time trial fiets. De P5 is ontworpen voor maar een ding: de snelste zijn. Volgens de fabrikant is de P5 zelfs sneller dan de zogeheten superbikes. Hij is leverbaar in maart.

 


Cervélo onthult de nieuwe P5 Simply•Faster, een extreem aerodynamische triathlon en time trial fiets. De P5 is ontworpen voor maar een ding: de snelste zijn. Volgens de fabrikant is de P5 zelfs sneller dan de zogeheten superbikes. Hij is leverbaar in maart.

De Cervélo P5 Simply•Faster is volgens Phil White, CEO van Cervélo, niet alleen bijzonder snel maar tegelijkertijd eenvoudig af te stellen en te onderhouden. Daarmee is de P5, ondanks zijn technologische hoogstandjes, gemakkelijk in het gebruik waardoor verschillen in afstelling goed meetbaar zijn in pure snelheid.

Dertig sconden sneller

De P5 boekt dankzij het ultra-aerodynamische frame, dat een optimale combinatie biedt tussen stijfheid en comfort, dertig seconden tijdwinst op een tijdrit van 40 kilometer, zo beweren de makers. Daarbij geholpen door een zogeheten BBright bottom bracket voor optimale overdracht van energie en ComfortPly technologie, waarmee ongewenste trillingen worden uitgebannen.

Magura hydraulische remmen

De P5 is standaard gewapend met hydraulische remmen van Magura, die perfect te doseren zijn en volgens Cervélo onderhoudsarm zijn. Ook profiteren ze van optimale areodynamische eigenschappen en zijn ze vederlicht. Daarnaast passen de remtangen op alle wielen, ook de nieuwste brede wielen.

Video

Klik hier voor een video van de nieuwe P5.

Reageer op dit artikel