nieuws

SRAM grip shift is terug van weggeweest

Fietsen

SRAM grip shift is terug van weggeweest

De grip shift, de draaischakelaar in het handvat, is weer terug. SRAM heeft deze ontwikkeld voor de X.X en X.O 10-speed schakelgroepen. Hij is licht van gewicht en soepel schakelend dankzij de 120 kogeltjes in 3 rijen in het draaimechanisme.

CHIGACO (USA, Ill.) – De grip shift, de draaischakelaar in het handvat, is weer terug. SRAM heeft deze ontwikkeld voor de X.X en X.O 10-speed schakelgroepen. Hij is licht van gewicht en soepel schakelend dankzij de 120 kogeltjes in 3 rijen in het draaimechanisme.

De SRAM draaischakelaar in het handvat kwam begin jaren negentig op de markt. De enorme populariteit van destijds sneeuwde later onder door de duimschakelaars. Bovendien werd de technische ontwikkeling moeilijker door het steeds toenemende aantal schakelmogelijkheden in de schakelgroepen.

SRAM ontwikkelde superfunctionele schakelaar
Ook voor de 10- speed leek de grip shift in eerste instantie onmogelijk, maar de ontwikkelaars van SRAM Corporation hebben zich erin vastgebeten en hebben een uitstekende en superfunctionele schakelaar ontwikkeld.

De voordelen van draaiverstellers zijn onder andere:

  • goede grip met schakelen
  • licht van gewicht
  • meerdere versnellingen tegelijk schakelen

De Grip Shift-modellen komen in eerste instantie voor de groepen SRAM X.X en SRAM X.O (rood en zilver). De verwachting is dat de producten in april leverbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.

Meer achtergrond en informatie over de beschikbaarheid voor dealers leest u in het aprilnummer van Tweewieler.
 

Reageer op dit artikel