nieuws

BMX-clinic sluitstuk succesvolle Tweewieler Studiereis

Fietsen

BMX-clinic sluitstuk succesvolle Tweewieler Studiereis

SHANGHAI/SHENZHEN/HONGKONG – Eerder deze week is een delegatie van ruim veertig man teruggekeerd van de derde Tweewieler Studiereis, die deze keer naar China ging. In Hongkong kregen de deelnemers een BMX-clinic van Steven Wong, die vorige week nog een gouden medaille won tijdens de Asia Games. MET FOTO-IMPRESSIE!

SHANGHAI/SHENZHEN/HONGKONG – Eerder deze week is een delegatie van ruim veertig man teruggekeerd van de derde Tweewieler Studiereis, die deze keer naar China ging. In Hongkong kregen de deelnemers een BMX-clinic van Steven Wong, die vorige week nog een gouden medaille won tijdens de Asia Games.

Een groep van in totaal 47 personen heeft in China een rondreis gemaakt om diverse fabrieken in de Chinese fietsindustrie te bezoeken. Dat waren achtereenvolgens Fallbrook/Tristar (NuVinci), Giant, Shimano, Strategic, Melton/JD Components, Colossi Cycling en Dahon.

In alle bedrijven kregen de deelnemers een bedrijfspresentatie, rondleiding door de fabriek en was er een vragenronde. De bezoeken werden afgerond met een lunch of diner, zodat de deelnemers ook rechtstreeks met afgevaardigden van de bedrijven konden verder praten.

Halverwege de week vond in het hotel ook nog een mini-seminar plaats. Mr. Shiguang Yu, directeur van het China National Bicycle Information Center, die een lezing gaf over de Chinese fietsindustrie.
Klik hier om die presentatie te downloaden.

Behalve de zakelijke bezoeken was er ook voldoende gelegenheid voor fun. In Shanghai werd de legendarische Bund bezocht, die met zijn opvallende panden bepalend is voor de karakteristieke skyline van Shanghai.

Na het laatste bedrijfsbezoek verhuisde de groep zaterdagavond naar Hongkong. De zondag had iedereen vrij om op eigen gelegenheid Hongkong te verkennen of the shoppen.

Op de laatste dag, maandag, stond een BMX Clinic op het programma. Steven Wong, woonachtig in België, komt op de internationale strijdtoneel uit voor Hongkong en won in 2009 de East Asian Games. Tijdens de Asia Games vorig week was hij goed voor goud en zette daarmee een belangrijke stap richting Olympische Spelen in Londen (2012).

Op het BMX Park in Hongkong kregen de deelnemers aan de Tweewieler Studiereis een exclusieve BMX-clinic van de vermaarde kampioen. Ze deden dat BMX-shirts, die door Wong’s sponsor, Champions Systems, speciaal gemaakt waren.
Klik hier voor een foto-animatie van de BMX-clinic.

De derde Tweewieler Studiereis was een groot succes, getuige de vele positieve reacties van zowel deelnemers als de bedrijven die bezocht zijn.

De Tweewieler Studiereis 2010 werd mede mogelijk gemaakt door Buzaglo, Dutch Bicycle Group, ENRA Verzekeringen, Giant, Shimano en Vendit. 

FOTO-IMPRESSIE TWEEWIELER STUDIEREIS 2010

Reageer op dit artikel