nieuws

Ridley 10 jaar én sponsor Vacansoleil

Fietsen

Ridley 10 jaar én sponsor Vacansoleil

PAAL-BERINGEN (B) – Donderdagavond 16 september was het een drukte van belang bij Ridley’s nieuwe pand in Paal-Beringen. Ruim driehonderd mensen kwamen het 10-jarig bestaan vieren samen met het Ridley-team. Een team met ambitie, zoals het sponsoren van team Vacansoleil, de bouw van een eigen inhouse windtunnel, verdrievoudiging van de productie, verbreding van het gamma met trekking fietsen en e-bikes en uitbreiding van de distributieactiviteiten met merken als KMC, Tacx en FFWD.

PAAL-BERINGEN (B) – Donderdagavond 16 september was het een drukte van belang bij Ridley’s nieuwe pand in Paal-Beringen. Ruim driehonderd mensen kwamen het 10-jarig bestaan vieren samen met het Ridley-team. Een team met ambitie, zoals het sponsoren van team Vacansoleil, de bouw van een eigen inhouse windtunnel, verdrievoudiging van de productie, verbreding van het gamma met trekking fietsen en e-bikes en uitbreiding van de distributieactiviteiten met merken als KMC, Tacx en FFWD.

Ridley is in de Benelux de marktleider voor cyclocross fietsen. Daarnaast ligt de focus op race-, triatlon fietsen en mountainbikes. Om de concurrentie met merken als Specialized en Trek aan te gaan, gaat het Belgische merk het productgamma op korte termijn uitbreiden met trekking fietsen, en op termijn komt ook de (sportieve) e-bike in zicht.

Daar blijft het echter niet bij. CEO Jochim Aerts vertelde tussen neus en lippen door ook dat er nog een fietsenmerk bij de Ridley-organisatie komt. “Een nichemerk, dat zelf over een te klein distributienetwerk beschikt om door te groeien.” Welk merk dit wordt, laat hij vooralsnog in het midden.

Ridley is ontstaan uit de firma Race Productions (framebouw en lakkerij), dat dit jaar zijn 20-jarig jubileum viert. Het dealernetwerk in Europa beslaat zo’n 800 klanten en het aantal exportlanden overstijgt de 40. De belangrijkste zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Oostenrijk waaraan Ridley rechtstreeks levert (Dealer Direct). Ook Noorwegen, Japan, USA en Canada zijn belangrijke exportmarkten. “We hebben hier uitstekende distributeurs gevonden. In Noorwegen staan we bijvoorbeeld op no 1, dankzij onze dedicated distributeur,” aldus Jochim Aerts. De export vormt tweederde en thuismarkt Benelux is goed voor eenderde van de omzet.

Reageer op dit artikel