nieuws

Come back Diamondback op Europese markt

Fietsen

Come back Diamondback op Europese markt

LEICESTERSHIRE (UK) – Raleigh is bezig het merk Diamondback een nieuw leven in te blazen in Europa. In een steeds meer gefragmenteerde markt is Diamondback, het merk voor alle grensverleggende fietssport, terug van weggeweest.

LEICESTERSHIRE (UK) – Raleigh is bezig het merk Diamondback een nieuw leven in te blazen in Europa. In een steeds meer gefragmenteerde markt is Diamondback, het merk voor alle grensverleggende fietssport, terug van weggeweest.

Diamondback was ooit de ongeslagen kampioen op het gebied van BMX. Sindsdien is het fameuze merk teruggezakt naar een stabiele positie. John Macnaughtan, Managing Director van Raleigh International, vertelt dat de merkstrategie nu weer is gefocust op groei. “De verkoopcijfers van Diamondback zullen stabiel blijven als we doorgaan op de oude voet. Groei kan alleen bereikt worden als we weer onze vroegere status van wereldleidend merk op het gebied van BMX terugwinnen. Een eerste stap in die richting is gezet door de keuze van Martyn Ashton, de legendarische Engelse kampioen MTB en Trial, en ‘King of Dirt’ Sam Pilgrim, voor het merk Diamondback.”

Voor de nieuwe merkstrategie heeft Raleigh geïnvesteerd in nieuwe technologie, zoals het nieuwe veersysteem Knucklebox, duurzamere onderdelen en framedesigns die de zwaartekracht uitdagen.

Reageer op dit artikel