nieuws

Henk Schiffmacher pimpt Sparta Pick Up

Fietsen

Henk Schiffmacher pimpt Sparta Pick Up

APELDOORN – Vanaf 1 maart komen er 50 stoere Pick Up transportfietsen van Sparta op de markt met een beschildering van de Amsterdamse tatoeage kunstenaar en schilder Henk Schiffmacher. Elke fiets is voorzien van een handbeschilderd paneel, waarmee elk exemplaar letterlijk ‘something special’ is.

APELDOORN – Vanaf 1 maart komen er 50 stoere Pick Up transportfietsen van Sparta op de markt met een beschildering van de Amsterdamse tatoeage kunstenaar en schilder Henk Schiffmacher. Elke fiets is voorzien van een handbeschilderd paneel, waarmee elk exemplaar letterlijk ‘something special’ is.

De Pick-up transportfiets en Schiffmacher hebben volgens Sparta met elkaar gemeen dat ze stoer, stevig en trendy zijn en perfect passen in een eigentijds kosmopolitisch stadsbeeld. Van deze speciale zijn er slechts 50 gemaakt en elke fiets is voorzien van een originele tekening van Schiffmacher. De fiets is live te bewonderen in de Tattoo shop van Henk Schiffmacher in Amsterdam.

Verkoop online
De verkoop van de Schiffmachter Pick Up start op 1 maart om 00.00 uur online op www.sparta.nl/schiffmacher. De fietsen kunnen alleen online worden besteld en de 50 gelukkigen kunnen daarna hun eigen Schiffmacher Pick Up afhalen bij een Sparta dealer. De eerste (in de omgeving van Amsterdam) zal bij en door Henk Schiffmacher worden overhandigd.

Fiets met exclusieve signatuur
Schiffmacher zelf is niet bepaald een man die je op een fragiel rijwiel over de Amsterdamse grachten ziet rijden. Wat postuur en lifestyle betreft, past hij veel beter bij de oer-Hollandse transportfiets. Met zijn kunst staat Schiffmacher voor de combinatie van stevig ongepolijst werk als Death Black, subtiele zeefdrukken en wonderlijk mooie tattoos.

Elk van de 50 Schiffmacher Pick Up’s  is voorzien van een unieke handgeschilderde tekening en wordt geleverd met een echtheidscertificaat op een metalen plaatje. Hoewel deze limited tattoo edition zeker beschouwd mag worden als een rijdend kunstwerk, is het zeker geen museumstuk.  

Reageer op dit artikel