nieuws

Bart Brentjens gaat CST adviseren

Fietsen

Bart Brentjens gaat CST adviseren

DE KWAKEL – Tijdens de FietsVAK in Rosmalen is de voorgenomen samenwerking tussen Bart Brentjens en Cheng Shin Tire (CST) geformaliseerd door het ondertekenen van een contract voor onbepaalde tijd.

DE KWAKEL – Tijdens de FietsVAK in Rosmalen is de voorgenomen samenwerking tussen Bart Brentjens en Cheng Shin Tire (CST) geformaliseerd door het ondertekenen van een contract voor onbepaalde tijd.
 
Doel van de overeenkomst is dat CST binnen enkele maanden op de markt zal komen met high end mountainbike banden, die het signatuur van de wereldkampioen hebben. “De laatste acht jaren heb ik in een boekje van alle wedstrijden bijgehouden op welke banden ik voor en achter gereden heb, bij welke bandenspanning en onder welke omstandigheden,” zegt Brentjens.

“De band is eigenlijk het mooiste van de fiets. Die moet licht lopen en goed rollen. Dankzij mijn ervaring voel ik goed aan of een band goed is of wat er aan verbeterd kan worden. Die kennis heb ik wel opgebouwd tijdens de wedstrijden.”

 
CST was altijd al druk in de sponsoring van een MTB-ploeg en toen Bart Brentjens ook nog eens teammanager werd van die ploeg, was het contact snel gelegd. “We gaan zijn kennis misbruiken, want daarmee kunnen we de puntjes op de i zetten,” zegt Bob Duis.

“Laatst heeft-ie de noppen van een band zitten knipppen, omdat die band daar beter van werd. De ontwikkeling van fietsbanden staat nooit stil.” Brentjens beaamt dat. “Ik moet lachen om de banden waar ik tien jaar geleden op gereden heb.”

 
De eerste tekeningen van de nieuwe modellen en profielen zijn al gemaakt. De komende maanden wordt getest en dan zullen ze snel op de markt komen. Zeker rondom de Eurobike zal de markt uitvoerig kennis kunnen maken met de CST-collectie die Brentjens ontwikkeld heeft.
 

Reageer op dit artikel