artikel

Darfon van start met Votani en BESV

Fietsen

Darfon van start met Votani en BESV
Andy Su, CEO van Darfon Electronics Corp. was in Nederland voor een bezoek aan het Europese hoofdkantoor in Eindhoven.

Elektronicafabrikant Darfon Electronics is drie jaar geleden in de e-bike industrie gestapt en betreedt met de merken Votani en BESV eerst de Nederlandse markt. Van daaruit wil de producent uit Taiwan verder Europa in.

Darfon Electronics is opgericht in 1997 en levert componenten voor de eerste montage van grote computerfabrikanten, draait een jaaromzet van ruim 900 miljoen US-dollar en telt wereldwijd circa 20.000 werknemers.

Uitbreiding in Europa

Andy Su is de Chief Executive Officer en was in Eindhoven om het Europese hoofdkantoor te bezoeken, van waaruit de Nederlandse fietsmarkt bewerkt wordt. “We wilden onze activiteiten uitbreiden en zijn in deze markt begonnen met de productie van powerkits voor de eerste montage. De ervaringen die we de afgelopen drie jaar opgedaan hebben, combineren we nu met de productie van twee eigen merken, Votani en BESV.”

Ruim dertig dealers

Jeff Lin is de afgelopen maanden druk in de weer om het Darfon team in Nederland gestalte te geven. Hij weet zich daarbij verzekerd van de steun van onder andere Freddy Orie als vertegenwoordiger en Jasper Koebrugge als technical engineer.

Uitsluitend via vakhandel

“We praten rechtstreeks met dealers en hebben er nu al ruim dertig, die fietsen besteld hebben. Maar we hebben met nog veel meer dealers contact, die interesse getoond hebben in Votani, dat we uitsluitend via de vakhandel leveren,” aldus Lin.

Co-sponsor Eneco Tour

Darfon is bovendien co-sponsor van de ENECO Tour in augustus en sponsor van de Tweewieler Studiereis 2014, waar een bezoek aan de fabriek in Taiwan op het programma staat.
In de komende uitgave van Tweewieler meer over Darfon. Meer informatie op www.votani.nl.

Reageer op dit artikel