video

VIDEO: Bike Europe Supply Chain Conference

Evenementen 1616

VIDEO: Bike Europe Supply Chain Conference
Lokaal (in Europa) produceren is de manier om close to market te produceren. Binnen Europa zijn 5 gebieden daarvoor geschikt, waarvan de Porto Bike Valley in Portugal en die in Roemenië de meeste kansen bieden. Foto Tweewieler

Tijdens Eurobike 2016 organiseerde het internationale zustermagazine van Tweewieler, Bike Europe, een conferentie over de Supply Chain in de fietsindustrie wereldwijd. Centraal stond de vraag: hoe kan de industrie dichter op de consument zitten?

Sprekers op de tijdens Eurobike 2016 gehouden conferentie over supply chain:

  • Jack Oortwijn, hoofdredacteur Bike Europe & Tweewieler
  • Jeroen Both, Chief Supply Chain Officer Accell Group
  • Benno Messingschlager, CEO Messingschlager GmbH
  • Frederic Van Steirteghem, strategic buyer Decathlon.

Oortwijn: ‘Werkkapitaal in voorraden remt innovatie’

Jack Oortwijn schetste de ontwikkelingen in de distributieketen (supply chain). Onder invloed van internet is de consument oppermachtig geworden en vraagt om optimale flexibilisering. Producenten hebben door veel minder tijd om het gevraagde te produceren. Om de lange doorlooptijd zoals die nu bestaat, op te vangen, houden fietsfabrikanten veel voorraad en deze is oplopend, een ongewenste situatie.

Both: ‘De consument is oppermachtig’

Jeroen Both’s devies is: connecting en alignment binnen de supply chain, oftewel veel meer data delen en dit in lijn brengen binnen de keten. “Iedereen zit nu nog in zijn eigen silo, en daar is geen communicatie tussen. Als die communicatie er wel is, kan de hele keten veel flexibeler werken en veel dichter op de markt zitten.”

Messingschlager: ‘Verplaatsing vergt hoge investeringen’

Benno Messingschlager, Messingschlager GmbH, ziet niets in productieverplaatsing naar Europa. Hij ziet veel obstakels, zoals hoge investeringskosten en een gebrek aan arbeidskrachten en daardoor hogere arbeidskosten in de nabije toekomst.

Van Steirteghem: ‘Juiste assortiment op juiste moment’

Frederic Van Steirteghem van Decathlon pleit voor platforms en gestandaardiseerde componenten, een zogenoemde ‘common component strategy’. Hij is een voorstander van Europese productie. “Je zit dan het dichtst op de eindgebruiker. Verder ben je in staat het eindproduct te customizen qua kleur en transferering.”

Video

https://youtube.com/watch?v=DemNSnFdItw%22+frameborder%3D%220%22+allowfullscreen%3E%3C&autohide=1
Reageer op dit artikel