nieuws

BOVAG Tweewieler Branchedag op 7 februari

Evenementen

BOVAG Tweewieler Branchedag op 7 februari

BUNNIK/DOETINCHEM – De BOVAG Tweewieler Branchedag gaat dit keer plaatsvinden op 7 februari 2011. De datum is om organisatorische redenen wat naar achteren geschoven vergeleken bij voorgaande jaren. De locatie waar het festijn wordt gehouden, is inmiddels ook bekend: zalencomplex CineMec in Ede.

BUNNIK/DOETINCHEM – De BOVAG Tweewieler Branchedag gaat dit keer plaatsvinden op 7 februari 2011. De datum is om organisatorische redenen wat naar achteren geschoven vergeleken bij voorgaande jaren. De locatie waar het festijn wordt gehouden,  is inmiddels ook bekend: zalencomplex CineMec in Ede.

De branchedag in Ede mag je niet missen als fietsendealer, want de rode draad van deze dag is het nieuwe Strategieonderzoek voor de fietsenbranche. Het vorige strategieonderzoek dateert alweer van 5 jaar geleden en van de conclusies uit het onderzoek destijds, is 80% uitgekomen.

Manager BOVAG Fietsbedrijven Maurice Manders: “Een update is hard nodig, want de branche is erg snel aan het veranderen. Ons doel is dat veranderende speelveld te schetsen en de spelers een tool te geven hoe ze op deze veranderingen kunnen inspelen de komende jaren.”

In het onderzoek komen naast fietsenverkoop, ook facetten als de verzekeringsmarkt, groeiend belang van onderdelen&accessoires, het werkplaatsrendement en dergelijke, aan bod. Het onderzoek heeft een bredere basis dan de vorige editie, er worden ook interviews gehouden met grossiers, onderdelenleveranciers, er komen globale marktontwikkelingen aan bod, internetverkoop, een organisatie als FietsNED, en de financiële kant van het ondernemen wordt belicht door interviews met banken.

Het onderzoek wordt uitgebreid gepresenteerd op de BOVAG Tweewieler Branchedag.

Internetpanel
Compleet nieuw in het strategieonderzoek is dat de mensen waar het om gaat, de vakhandel dus, nauw worden betrokken bij het onderzoek. Ondernemers kunnen via een internetplatform inhoudelijk mee discussiëren over de onderwerpen binnen het onderzoek. Alle BOVAG-leden ontvangen een uitnodiging voor deelname aan het internetpanel.

Ook voor de invulling van het programma voor de branchedag zelf wordt het panel gebruikt. Langs deze weg kunnen deelnemers aan de BOVAG Tweewieler Branchedag dus invloed uitoefenen op de informatie die ze daar gepresenteerd krijgen.

Traditiegetrouw wordt de BOVAG Tweewieler Branchedag feestelijk afgesloten met de onthulling van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2011. De onthulling vindt aan het eind van de middag plaats.

Meer informatie vindt u op BOVAG Fietsbedrijven

Reageer op dit artikel