nieuws

Sigma introduceert nieuw e-bike fietscomputer-concept

Elektrische fietsen 1086

Sigma Sport heeft een nieuw e-bike fietscomputer-concept, de EOX-serie. Het concept bestaat uit drie componenten: de Remote 500, de e-bike computer View 1200 en de EOX app.

Sigma introduceert nieuw e-bike fietscomputer-concept

De EOX Remote 500 dient voor de aandrijvingsbesturing. Dankzij de zeskleurige LED-indicator zijn de belangrijkste functies – zoals ondersteuningsniveau en accustatus – ook zonder display goed zichtbaar. Daarnaast beschikt de Remote over Bluetooth, zodat deze niet alleen met een hartslagsensor kan worden gekoppeld, maar ook met de ROX-serie van Sigma Sport.

Weergave van e-bike- en klassieke fietsdata

De e-bike computer EOX View 1200 geeft zowel een breed scala aan e-bike specifieke waarden als de klassieke fietscomputerdata weer. In combinatie met de EOX app kan het display ook turn-by-turn aanwijzingen van Komoot weergeven. De sensor-gestuurde achtergrondverlichting en het gesegmenteerde FSTN-display geven onder alle weersomstandigheden en op elk moment probleemloos alle gegevens weer. Dankzij het compacte ontwerp zijn daarnaast verschillende stuur- of stuurpenconcepten mogelijk.

Koppeling met social media, Strava en Komoot

De Sigma EOX app complementeert de serie met meer veelzijdige functies. Afgelegde ritten kunnen met de smartphone-app worden geregistreerd en worden opgeslagen. Middels statistieken krijgt de gebruiker een aantrekkelijk overzicht van de belangrijkste gegevens. De koppeling met Strava en Komoot of Facebook en Twitter maken het mogelijk de activiteiten met anderen te delen. Daarnaast kunnen instellingen voor de EOX Remote 500 en de EOX View 1200 worden ingevoerd. Een highlight: de individuele vormgeving van de afzonderlijke displays op de EOX View 1200.

Nieuwe divisie E-Mobility

Voor de nieuwe trends en toekomstige topics heeft Sigma Sport de divisie ‘E-Mobility’ gelanceerd. Mike Dietz is sales director E-Mobility: “Natuurlijk is het Sigma Sport niet ontgaan dat onderwerpen zoals e-bike en micromobiliteit steeds relevanter worden. Want ook buiten de fietsbranche komt het onderwerp E-Mobility steeds meer op de voorgrond. Daarom hebben wij nog harder gewerkt aan een oplossing, welke aan e-bike fabrikanten en uiteindelijk ook bij de gebruiker een meerwaarde biedt. En dat hebben we in de eerste stap gerealiseerd met de EOX-serie.” Mike Dietz vertelt dat het onderwerp E-Mobility Sigma in de toekomst nog meer bezig zal gaan houden en dat het bedrijf aan verdere innovatieve oplossingen blijft werken.

Reageer op dit artikel