nieuws

Fallbrook (NuVinci) gaat financieel herstructureren

Elektrische fietsen 2806

Fallbrook Technologies Inc. kondigde vorige maand aan dat Roger Wood de nieuwe CEO van NuVinci wordt. Wood is voormalig CEO van de beursgenoteerde Dana Holding Corporation. Zijn eerste actie als CEO van Fallbrook is gericht op het doorvoeren van een financiële herstructurering die de schulden aanzienlijk vermindert en het bedrijf herkapitaliseert.

Fallbrook (NuVinci) gaat financieel herstructureren
NuVinci Cycling, leverancier van traploze automatische versnellingssystemen, bestond in 2017 10 jaar. Merkeigenaar Fallbrook Technologies heeft nu een faillissementsprocedure aangevraagd. Beeld NuVinci/Fallbrook Technologies Inc

Deze herstructurering moet worden bereikt door een reorganisatie via een reeds ingediende aanvraag voor een ‘Chapter 11’-procedure. De faillissementsprocedure van Fallbrook komt nadat het bedrijf besloot om begin dit jaar de naam NuVinci Cycling in enviolo te veranderen. Er werd gezegd dat ‘deze rebranding voornamelijk gestoeld is op organisatorische redenen. Het bedrijf maakt namelijk van de gelegenheid gebruik om een nieuw hoofdstuk te betreden. Tevens spreekt Fallbrook de intentie uit om dé mechanische norm te worden voor aandrijf- en versnellingssystemen van de elektrische fietsen industrie en andere sectoren.’

Afspraken met grootste crediteuren

In een persmededeling over het indienen van de Chapter 11 procedure zegt Fallbrook over deze vorm van faillissementsprocedure: ‘Met een aantal van onze grootste crediteuren hebben wij een herstructureringsovereenkomst afgesloten. Dit in verband met de indiening van de Chapter 11 procedure. En ter ondersteuning van het reorganisatieplan.

Financieringsgarantie

Met goedkeuring door de faillissementsrechtbank, heeft Fallbrook een overeenkomst om de financiering zowel voor als na de uitspraak te garanderen. Deze herstructurering levert Fallbrook de beste uitgangspositie op om de NuVinci CVP-technologie te laten groeien en het aantal  licentiehouders uit te breiden. In het persbericht bedankt het management de medewerkers: ‘We zijn onze medewerkers dankbaar voor hun betrokkenheid en het feit dat ze gefocust blijven op de vooruitgang van de innovatieve en unieke technologieën van Fallbrook, die toepassingen op verschillende markten ondersteunen.’ De nieuwe CEO van Fallbrook, Roger Wood, voegt daaraan toe: ‘Ik dank mijn voorganger, William Klehm, voor zijn inspanningen en toewijding aan het bedrijf. Ik kijk uit naar mijn nieuwe functie bij Fallbrook.’

Wood bekend met automotive

Roger Wood wordt algemeen erkend als een van de leidende figuren in de automotive toeleveringsindustrie. Hij was de drijvende kracht achter de beslissing bij Dana om de NuVinci-technologie in 2012 in licentie te nemen. Hij zegt hierover: “Ik heb dit bedrijf zien groeien van een idee naar een werkelijk product. Fallbrook’s transformationele technologie kan een revolutie teweegbrengen in meerdere industrieën. We zien meer dan ooit een toekomst voor ons waar in NuVinci de mechanische standaard is om elk systeem met een motor, pomp of geschakeld transmissiesysteem te optimaliseren.” Roger Wood is een vertrouwd gezicht voor Fallbrook en trad toe tot de Raad van Bestuur van Fallbrook op 27 januari 2016. Hij was president en CEO van Dana Holding Corporation van april 2011 tot zijn pensionering in augustus 2015.

Reageer op dit artikel