nieuws

Robert van Houten nieuwe directeur AGU

algemeen

Robert van Houten nieuwe directeur AGU
Robert van Houten (zie foto) wordt ook de jonge generatie Van den Kommer nauwer betrokken bij de onderneming.

Robert van Houten treedt met ingang van 3 november in dienst bij AGU BV en AGU Holding BV als algemeen directeur. Dit is een nieuwe functie binnen het bedrijf, die voor die tijd werd ingevuld door een driemanschap. Na onderzoek en in goed overleg met de huidige directie is gekozen voor deze nieuwe opzet.

“Samen met Dirk de Boer (operationeel directeur), Marco Crombeen (financieel directeur) en een nieuw aan te trekken HR manager gaat Robert leiding geven aan een sterk AGU op weg naar 2020”, aldus AGU. Robert van Houten is 46 jaar en kwam in 1991 na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool en zijn studie MBA in verschillende functies bij Center Parcs terecht en via de Gioma Group (restaurants) trad hij in 2000 bij het Ahold concern in dienst. Hij deed daar, in leidinggevende functies onder andere AH to Go, Gall&Gall, Albert Heijn en Ahold Europa (Duitsland). Als zoon van een ondernemende familie weet hij wat retail is en heeft hij daarnaast een brede ervaring in het aansturen van nieuwe ontwikkelingen.

Familie Van den Kommer

Er is nadrukkelijk voor gekozen om het bedrijf binnen de familie te behouden. Zo zijn er tevens stappen ondernomen om de jonge generatie Van den Kommer nauwer te betrekken bij het wel en wee van de onderneming: Marie-José van den Kommer (dochter van Peter) en Martin van den Kommer (zoon van Jaap) zullen toetreden tot de Raad van Commissarissen. In deze RvC zitten ook Bert Molenaar en Jaap en Peter van den Kommer, waarbij deze laatste twee op termijn zullen terug treden.

Reageer op dit artikel