nieuws

Waarschuwing voor oplichter

algemeen

Waarschuwing voor oplichter
De van oplichting van twee fietsdealers en een autobedrijf verdachte Driss Malek. – Foto Kees de Mooij

Kees de Mooij van Fiets & Fitness uit Bergen op Zoom, waarschuwt voor een oplichter die van diverse diefstallen wordt verdacht. Deze oplichter maakt gebruik van een geldige ID kaart die op naam staat van Driss Malek.

Kees de Mooij meldt: “Wij willen graag iedereen waarschuwen voor deze oplichter. Hij heeft ons een e-bike gehuurd; een Sparta X2 damesmodel wit met oranje frame nr: SP3061836. Deze diende hij op 30 juli 2014 voor 10:00 te retourneren en dit is tot op heden niet gebeurd. Hij maakt gewoon gebruik van zijn geldige ID kaart dat op naam staat van Driss Malek.”

Facebook-bericht

“Omdat wij telefonisch niet met hem in contact konden komen,” zegt Kees de Mooij verder, “Hadden wij een Facebook-bericht geplaatst met foto van Driss Malek dat hij zich bij ons diende te melden. Door dit Facebook-bericht herkende Van der Veeken tweewielers te Etten-Leur hem ook. Daar wilde Driss Malek wederom een fiets huren. De Politie heeft hem daar voor verhoor meegenomen. Hij heeft aan de politie verklaard dat hij de fiets tijdens het halen van sigaretten vergeten was op slot te zetten en dat toen de fiets is gestolen. Hij durfde dit niet te melden aan ons of bij de Politie en daarom hebben wij niets meer van hem vernomen. Deze verklaring lijkt ons zeer onwaarschijnlijk. De huurfiets is niet te verzekeren en daarom is het volledige bedrag van de fiets voor onze eigen rekening.”

Proefrit met VW Polo

“Inmiddels is Driss Malek op Facebook ook herkend door Auto Borgwerf uit Roosendaal. Daar is hij niet teruggekomen van een proefrit met een Volkswagen Polo. Het blijkt dat ze hem op het politiebureau die middag een boete hebben gegeven van 210 euro en na betaling hebben ze hem die middag al vrijgelaten. Hij blijkt geen vaste verblijfplaats te hebben en is ook nergens ingeschreven. Deze man is dus onvindbaar en loopt gewoon vrij rond. De kans dat hij weer toeslaat is dus vrij groot. Mocht iemand meer informatie hebben over Driss Malek of ook ervaring met hem hebben neem dan contact met ons op tel 0164 240964 of via info@fietsadvies.nl.”

Reageer op dit artikel