nieuws

Giant wordt geen hoofdsponsor Rabobank team

algemeen

Giant wordt geen hoofdsponsor Rabobank team
Giant wordt geen hoofdsponsor van de Raboploeg maar zal blijven optreden als de officiële fietssponsor van het team, wat het voor het vijfde achtereenvolgende jaar doet.

Giant wordt niet de belangrijkste sponsor van de Rabobank wielerploeg. Nadat de Rabobank onlangs aangekondigde aan het einde van dit jaar te stoppen met de 15 miljoen euro kostende sponsoring, toonde Giant interesse om het hoofdsponsorschap over te nemen. Echter, ’s werelds grootste in fietsen kondigt nu aan hiermee niet door te gaan.

Ondanks dat Giant afziet van het optreden als hoofdsponsor van wat tot het einde van dit jaar de Rabobankploeg heet, zal de Taiwanese fietsfabrikant blijven optreden als de officiële fietssponsor van het team, wat het voor het vijfde achtereenvolgende jaar doet. De 2013 overeenkomst omvat tevens dat Giant ook alle teamkleding zal leveren inclusief de kleding voor alle teambegeleiders. Deze overeenkomst geeft Giant tevens het recht de teamkleding wereldwijd te vermarkten.

Volgens een bericht in het Algemeen Dagblad van vanochtend zegt Giant Europa marketing manager Tom Davies dat Giant deel wil uitmaken van de sponsoring van het team, maar niet op wil treden als de belangrijkste- en de titelsponsor. “Dit is niet langer onze doelstelling. Dit heeft niet alleen te maken met financiële overwegingen. Het zou ook niet passen bij Giant’s marketingstrategie”, aldus Davies.

Reageer op dit artikel