nieuws

Wielerwereld is ziek volgens Rabobank

algemeen

Wielerwereld is ziek volgens Rabobank
Financieel topman van de Rabobank Bert Bruggink (rechts) heeft verklaard dat de bank Marianne Vos (links) wel blijft ondersteunen. Foto: Michael Kooren (ANP)

De internationale wielerwereld inclusief al haar instituties is behoorlijk verziekt. Dat was volgens financieel directeur Bert Bruggink van Rabobank een van de belangrijkste redenen te stoppen met de sponsoring van de professionele wielerploegen. Er is vooralsnog geen uitzicht op herstel; dus trekt de Rabobank de stekker eruit.

Bruggink twijfelt niet zozeer aan de Raboploeg zelf, maar stelt dat de ploeg moet rijden in een context waar bedrog aan de orde van de dag lijkt. Dopinggebruik is alom en wordt ondersteund tot in de allerhoogste instituties, luidde het vernietigende oordeel van de Rabotopman.

Ook imagoschade voor de bank speelde een rol bij de beslissing om te stoppen met sponsoring van de Raboploeg. “Het imago van de wielersport is aangetast en wij lijden daarin mee”, zei hij tegen het Radio 1 journaal.

Raboploeg naamloos verder
Ook komend seizoen zal de Raboprofploeg overigens wel gewoon aan de start verschijnen in wielerwedstrijden, maar dan zonder de naam van de sponsor op het shirt. De ploeg wordt ondergebracht in een speciale stichting. Aan de juridische aspecten daarvan wordt momenteel gewerkt, aldus Bert Bruggink.

Bruggink sprak het volste vertrouwen uit dat de ploeg gewoon mee kan rijden in de ProTour. De Rabobank komt alle financiële en contractuele verplichtingen richting de ploeg na, stelde hij verder. Ook blijft de sponsor wielrenster Marianne Vos begeleiden tot aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel