nieuws

Koga en Shimano leveren materiaal voor Olympische baanselectie

algemeen

Koga en Shimano leveren materiaal voor Olympische baanselectie
Koga en Shimano leveren materiaal voor Olympische baanselectie

NUNSPEET/HEERENVEEN – Koga en Shimano hebben als officiële sponsor van de KNWU de Nederlandse baanselectie voor de Olympische Spelen in London voorzien van nieuw materiaal in een opvallend design.

De renners hebben de keus uit twee type fietsen: De KOGA Kimera is specifiek ontwikkeld voor de sprintnummers. Teun Mulder hoopt op deze fiets hoge ogen te gooien op het onderdeel keirin. De Kimera is een zeer stijf monocoque carbon baanframe, door Koga ontwikkeld op basis van de nieuwste kennis op het gebied van aerodynamica, biomechanica en carbontechnologie.

 

KOGA TeeTeeTrack

De achtervolgingsnummers en enkele Omnium-onderdelen worden afgewerkt op de KOGA TeeTeeTrack: een grensverleggende frameset waarbij aerodynamica van het frame en aerodynamica van de renner aan de basis staan van innovaties als een verticale zadelpenconstructie en een unieke voorbouw in lijn met de bovenbuis.

 

Shimano onderdelen en PRO wielen

Shimano leverde de onderdelen en PRO wielen in een passend design voor de Olympische baanfietsen. Daarnaast hebben de renners de beschikking gekregen over de nieuwste Giro helmen, waarbij ze kunnen kiezen uit de Giro Selector en de Giro Air Attack. Beide helmen zijn ontwikkeld met het oog op aerodynamica en snelheid.

 

KOGA en Shimano wensen de Nederlandse baanrenners heel veel succes toe in Londen.

 

Nederlandse Olympische selectie baanwielrennen:

 

Kirsten Wild      Teun Mulder

Ellen van Dijk   Wim Stroetinga

Amy Pieters       Michael Vingerling

Vera Koedooder          Tim Veldt

Willy Kanis        Levi Heimans

Yvonne Hijgenaar       Jenning Huizenga

Reageer op dit artikel