nieuws

Shimano boekt bescheiden omzetgroei in 1e halfjaar

algemeen

Shimano boekt bescheiden omzetgroei in 1e halfjaar

TOKYO (Jap.) – Shimano Group heeft de halfjaarresultaten bekend gemaakt. Hoewel de netto-omzet wat is gestegen (met 2,6% tot 966 miljoen euro), laat de nettowinst een daling zien van 28,2% (naar 62 miljoen euro). Als een van de redenen geeft het Japanse concern de gevolgen van de aardbeving op 11 maart 2011, waarvan de Japanse economie zich nog niet helemaal heeft hersteld.

TOKYO (Jap.) – Shimano Group heeft de halfjaarresultaten bekend gemaakt. Hoewel de netto-omzet wat is gestegen (met 2,6% tot 966 miljoen euro), laat de nettowinst een daling zien van 28,2% (naar 62 miljoen euro). Als een van de redenen geeft het Japanse concern de gevolgen van de aardbeving op 11 maart 2011, waarvan de Japanse economie zich nog niet helemaal heeft hersteld.

Divisie fietscomponenten
Ten aanzien van de resultaten van haar divisie fietscomponenten meldt Shimano dat die beter waren vergeleken met het hele bedrijf. Ze vertoonde een lichte groei van 3,3%. Die groei werd veroorzaakt doordat de retail verkopen levendig waren dankzij het prachtige en warme voorjaarsweer van maart tot en met mei in vrijwel heel Europa. In de USA waren de verkopen stabiel, ondanks het voorjaarsweer dat lang op zich liet wachten. De markt in China groeide behoorlijk, met name door een grote groei in de vraag naar sportieve fietsen.

Vooruitzichten 2e halfjaar
Voor de rest van 2011 is Shimano gematigd optimistisch. Met name door de continue robuuste groei van de economieën in China en andere Aziatische landen. Voor verder ontwikkelde economieën zoals die van de USA en Europese landen voorziet men een voorzichtig herstel. Daarbij tekent het Japanse concern aan dat dit herstel onzekere factoren kent, zoals de hoog blijvende werkloosheid en de stijgende olie prijzen, wat zorgwekkend blijft. Ook het herstel van de Japanse economie ziet men als zeer kwetsbaar, wegens de na-ijleffecten van de aardbeving.

Opvallend is verder dat Shimano meldt dat het bedrijf ernaar streeft: ‘De markt nieuwe impulsen te geven door consumenten te verleiden met een vloed aan nieuwe, aantrekkelijke produkten.’

  • Houdt u er rekening mee dat Shimano Inc haar resultaten bekend heeft gemaakt in Japanse yens. Voor referentie zijn de resultaten aan de hand van up to date wisselkoersen omgerekend naar euro’s. Shimano is niet verantwoordelijk voor deze vertaling of voor directe, indirecte of andere vormen van schade die voortvloeit uit de vertaling.
Reageer op dit artikel