nieuws

SRAM gaat naar de beurs en neemt vernieuwer op gebied krachtmeters over

algemeen

SRAM gaat naar de beurs en neemt vernieuwer op gebied krachtmeters over

SRAM International Corporation kondigde afgelopen vrijdag aan naar de beurs te gaan. Hiervoor heeft het een verzoek ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het aantal aandelen dat zal worden aangeboden en de prijs van het aandeel zijn nog niet bepaald.

AMERSFOORT – SRAM International Corporation kondigde afgelopen vrijdag aan naar de beurs te gaan. Hiervoor heeft het een verzoek ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het aantal aandelen dat zal worden aangeboden en de prijs van het aandeel zijn nog niet bepaald.

JP Morgan Securities LLC, Bofa Merrill Lynch en Morgan Stanley zullen de beursgang begeleiden. Exemplaren van het voorlopige prospectus kunnen, zodra deze beschikbaar zijn, aangevraagd worden bij:

J.P. Morgan Securities LLC
Attn: Prospectus Department
c/o Broadridge Financial Solutions
1155 Long Island Avenue
Edgewood, New York 11717
Telefoon + 1 866-803-9204

SRAM heeft verder zijn knowhow en productassortiment belangrijk uitgebreid met de overname van het Amerikaanse Quarq Technology Inc. Dit bedrijf is pas vijf jaar oud en in die korte tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste vernieuwers op het gebied van het ontwerpen en produceren van krachtmeters en bijbehorende accessoires voor de fietsindustrie.

“Quarq heeft in korte tijd een indrukkende ontwikkeling doorgemaakt en krachtmeters vertegenwoordiger een belangrijk groeisegment in onze markt ”, stelt SRAM CEO Stan Day. “We zijn dan ook zeer content dit toonaangevende merk aan onze portfolio te hebben toegevoegd en samen te werken met de pionier en oprichter van het bedrijf Jim Meyer.” Stan Day verwacht bovendien dat deze samenwerking zal leiden tot een verdere integratie van krachtmeters in het bestaande assortiment van SRAM.

Het Amerikaanse bedrijf Quarq is gevestigd in Spearfish, South Dakota en wordt geleid door oprichter Jim Meyer. “We zijn 5 jaar geleden gestart met de ontwikkeling van krachtmeters en hebben deze tot nu toe met veel succes in markt gezet”, stelt Jim Meyer. “Met de overname door SRAM zal deze ontwikkeling een nieuwe impuls krijgen.”

Jim Meyer en zijn echtgenote Mieke Meyer zullen intensief betrokken blijven bij de dagelijkse leiding van Quarq. De orderafhandeling en de klantenservice blijven op dezelfde wijze afgehandeld. Ook de bestaande leveringskanalen zullen gehandhaafd blijven evenals de productie in Spearfish. Uiteraard zal Quarq in de komende jaren anticiperen op de overname door SRAM maar zowel SRAM als Quarq kan nog niet aangeven op welke wijze hier invulling aan gegeven gaat worden.

Meer over SRAM…

Reageer op dit artikel