nieuws

MFT fietsendragers

algemeen

MFT fietsendragers

KEFPRO is sinds eind 2010 de officiële Nederlandse importeur van de zeer hoogwaardige en vooruitstrevende Duitse MFT fietsendragers. MFT is bij de Europese autofabrikanten een van de meest toonaangevende leveranciers van fietsendragers voor de OEM markt.

KEFPRO is sinds eind 2010 de officiële Nederlandse importeur van de zeer hoogwaardige en vooruitstrevende Duitse MFT fietsendragers. MFT is bij de Europese autofabrikanten een van de meest toonaangevende leveranciers van fietsendragers voor de OEM markt.

Sinds 1992 ontwerpt en fabriceert deze Duitse fabrikant samen met de automobielfabrieken fietsendragers voor de verkoop via het OEM kanaal. In 2009 kreeg MFT de hoogste Duitse designprijs, namelijk ‘Red Dot Design Award 2009’ voor het nieuwe type fietsendrager: de MFT Euro Select. Deze is in 2009 als eerste op de markt gekomen met achterlichten voorzien van SMD-LED techniek.

In 2010 is de verder ontwikkelde Euro-select XT op de markt gekomen. Dit is een apart basisdrager moduul waarop de losse fietsendrager geplaatst kan worden. Ook deze is net als de Multi Cargo geschikt voor het vervoer van zwaardere elektrische fietsen.

In het najaar komt er ook een koffer op de markt die op het basisdrager moduul van de Euro Select XT geplaatst kan worden. In het voorjaar van 2012 zal er een compleet nieuwe ontwikkelde lichtgewicht inklapbare fietsendrager met LED verlichting op de markt komen.

Kenmerken MFT fietsendragers:

  • Gemakkelijke montage zonder hulpdelen op de trekhaak, kantelbaar, hoog laadvermogen door een zeer degelijke constructie.
  • Zowel de fietsendrager, de U-vormige beugel met de frame klemmen, en de frameklemmen voor de fietsen zijn met een en dezelfde sleutel afsluitbaar.
  • Alle modellen hebben een complete verlichting, dus ook mistachterlamp, achteruitrijlamp en 13 polige stekker.
  • Uiteraard voorzien van TÜV en EuroBE goedkeurmerk en minimaal 2 jaar volledige garantie (Euros-select en XT 5 jaar garantie).

Momenteel worden 4 modellen geleverd, allemaal geschikt voor minimaal 2 fietsen. Vaak uit te breiden tot 3 of zelfs 4 fietsen:

  • De MFT Multi-cargo. Een echte allround fietsendrager voor € 225.00 Met een uniek hoog laadvermogen van 80 Kg. Deze is uit te breiden tot 3 of 4 fietsen, en kan ook gemakkelijk als trekhaak bagagedrager gebruikt worden. Vanwege het hoge laadvermogen ook geschikt voor het veilig vervoeren van de zwaardere elektrische fietsen.
  • De MFT Aluline is een drager, voorzien van brede aluminium goten en vernieuwde frameklemmen met spanbanden en kost € 275,-. Zeer geschikt voor alle fietsen, ook MTB en DownHill fietsen met dikke banden en een grote wielbasis. Deze mag met 55 kg worden beladen. Ook uit te breiden tot een drager voor 3 fietsen. Tevens is er een verhoogde uitvoering, MFT Cross Road leverbaar voor 4×4 en SUV’s met hoge uitlaten.
  • De MFT Euro Select is een model dat de Red Dot Design Award 2009 heeft ontvangen. In combinatie met de breedte verstelling van de wielgoten en lampen voorzien van LED verlichting. Tot heden nog steeds uniek! Op de Euro Select kunnen 2 fietsen met een totaal gewicht van 45 kg vervoerd worden. De prijs hiervan is € 385.00
  • In 2011 is de MFT Euro Select XT op de markt gekomen. Deze kenmerkt zich door een uitstraling als de Euro Select. Bijzonder is echter de 2 delige opbouw. Eerst wordt een los basisdrager moduul op de trekhaak gemonteerd. Vervolgens wordt daarop de Euro-select XT fietsendrager gemonteerd. Door deze constructie is hij dubbel kantelbaar. Vanwege het laadvermogen van 82.5 Kg en een grotere afstand tussen de wielgoten is deze fietsendrager uitmuntend geschikt als drager van elektrische fietsen. De prijs is € 450,-. Tevens is de XT uit te breiden tot 3 fietsendrager.
  • Eind 2011 komt er een uniek trekhaak koffer met LED lampen op de markt welk past op het Euro Select XT basisdrager moduul.
  • 2012 komt een zeer lichtgewicht, grotendeels kunststoffen inklapbare fietsendrager op de markt, ook voor elektrische fietsen. Zeer innovatief!

MFT trekhaak fietsendragers worden in Nederland gratis verstuurd. Verzenden naar België kost € 5,-.

Reageer op dit artikel