nieuws

De Fietsfabriek start door na overname door The Brown Company

algemeen

De Fietsfabriek start door na overname door The Brown Company

AMSTERDAM – De Fietsfabriek blijft bestaan. De Amsterdamse fietsenmaker, die begin juni failliet ging, is overgenomen door organisatieadviesbureau The Brown Paper Company uit Bilthoven.

AMSTERDAM – De Fietsfabriek blijft bestaan. De Amsterdamse fietsenmaker, die begin juni failliet ging, is overgenomen door organisatieadviesbureau The Brown Paper Company uit Bilthoven. Dat meldt Het Parool.

De twee oprichters van de Fietsfabriek zullen in dienst blijven. Met andere medewerkers wordt nu gesproken.

De eigen vestigingen in Amsterdam gaan deze week weer open. Volgens Wessel Berkman van The Brown Paper Company zullen ook zo snel mogelijk contracten met dealers en franchisehouders worden opgemaakt. Dat geldt ook voor de fabriek in Turkije, waar de fietsen worden gemaakt.

Het nieuwe bedrijf neemt de verplichtingen jegens oude klanten over. ”Iedereen die kan aantonen dat hij een fiets bij ons heeft besteld of in reparatie heeft gegeven, zullen we helpen.”

The Brown Paper Company heeft al ruim voor het faillissement geprobeerd het bedrijf te redden door een akkoord te sluiten met schuldeisers. Dat mislukte doordat huisbank Triodos niet wilde meewerken. Voor een doorstart is toen faillissement aangevraagd en een overnameplan ingediend bij de curator. Die ging daar gisteren mee akkoord.

Er waren overigens ook andere belangstellenden voor de Fietsfabriek.

LEES OOK
De Fietsfabriek wil doorstarten na faillissement
De Fietsfabriek was berucht bij dealers

Reageer op dit artikel