nieuws

Yepp Maxi weer veilig

algemeen

Yepp Maxi weer veilig

NIEUW-VENNEP – In mei van dit jaar heeft GMG bv een productwaarschuwing geplaatst voor de Yepp Maxi die in uitzonderlijke situaties gevaar kon opleveren. De constructie van de aluminium drager is nu zodanig aangepast dat die helemaal veilig is. De grossiers hebben deze nieuwe drager op voorraad.

NIEUW-VENNEP – In mei van dit jaar heeft GMG bv een productwaarschuwing geplaatst voor de Yepp Maxi die in uitzonderlijke situaties gevaar kon opleveren. De constructie van de aluminium drager is nu zodanig aangepast dat die helemaal veilig is. De grossiers hebben deze nieuwe drager op voorraad.

In mei zijn in eerste instantie direct gratis fixatiebanden aan alle groothandels geleverd en rechtstreeks door GMG aan alle detaillisten verzonden. Deze fixatiebanden waren bedoeld voor de korte termijn om incidenten te voorkomen.

Constructie aangepast
Sindsdien is veel werk verzet en is de constructie van de aluminium drager op een aantal punten fundamenteel aangepast en verbeterd met als resultaat dat per eind juli alle voorraden bij de groothandels zijn omgeruild.

Ombouwen in de winkel
Ook heeft GMG nieuwe aluminium dragers aan hun afnemers geleverd ten behoeve van de ombouw van de Yepp Maxi’s in de winkels; ombouwen van de aluminium drager door de gebruiker/winkelier vraagt namelijk slechts een paar minuten tijd. De ombouw wordt ondersteund door een gebruiksaanwijzing en video instructiefilm op de website van GMG (www.yepp.nl).

De vernieuwde constructie (te herkennen aan de rode knop aan de achterzijde) is volkomen veilig en duurzaam is, claimt GMG. Dit wordt bevestigd door zeer uitvoerige duurtesten onder extreem zware belastingen inclusief botsproeven van maar liefst 30 km/uur met vol gewicht.

Hoewel deze botsproeven niet tot de standaard EN 14344 testprocedure behoren, rekent GMG het tot haar verantwoordelijkheid de veiligheid en duurzaamheid optimaal te waar borgen, zeker na de productwaarschuwing.

Reageer op dit artikel