nieuws

Onderzoek naar tweewielertechnicus niveau 3

algemeen

Onderzoek naar tweewielertechnicus niveau 3

BUNNIK – Een veel gehoord probleem is het gebrek aan doorgroeimogelijkheden in de tweewielerbranche. Om dit probleem aan te pakken hebben BOVAG en Innovam het initiatief genomen om een onderzoek te doen naar de behoefte aan een tweewieleropleiding op niveau 3 van het MBO.

BUNNIK – Een veel gehoord probleem is het gebrek aan doorgroeimogelijkheden in de tweewielerbranche. Om dit probleem aan te pakken hebben BOVAG en Innovam het initiatief genomen om een onderzoek te doen naar de behoefte aan een tweewieleropleiding op niveau 3 van het MBO.

Momenteel zijn er MBO-opleidingen tweewielertechniek op niveau 1 en 2. In een opleiding op niveau 3 zouden, naast de technische aspecten, ook leidinggeven en verkoopvaardigheden opgenomen moeten worden. Het ontwikkelen van een nieuwe opleiding gaat niet over één nacht ijs. Daarom is AO-Consult (Arbeid Opleidingen) gevraagd om een arbeidsmarktonderzoek te doen.

In juni zullen zo’n 200 ondernemers telefonisch geïnterviewd worden. Na deze verkenning wordt besloten of er genoeg behoefte is voor de opleiding. Het is dus heel belangrijk dat ondernemers deelnemen aan dit onderzoek. Als blijkt dat er voldoende behoefte is voor een opleiding op niveau 3, dan wordt een beroepscompetentieprofiel geschreven. Hierin moet komen te staan wat een leerling niveau 3 uiteindelijk in de praktijk moet kunnen.

Zodra bovenstaand traject doorlopen is, kan het profiel eind 2009 officieel erkend en gecertificeerd worden. Zodat het profiel daadwerkelijk omgezet kan worden tot een MBO-opleiding.

Meer nieuws over BOVAG en Innovam

Reageer op dit artikel