nieuws

Bionische kleding C_Change

algemeen

Bionische kleding C_Change

Geïnspireerd door de natuur is c_change ontwikkeld, een nieuwe membraan technologie van Schoeller. Deze is gebaseerd op een voorbeeld uit de natuur. De reactie van een dennenappel op weersveranderingen, namelijk het openen en sluiten, is gekopieerd.

Geïnspireerd door de natuur is c_change ontwikkeld, een nieuwe membraan technologie van Schoeller. Deze is gebaseerd op een voorbeeld uit de natuur. De reactie van een dennenappel op weersveranderingen, namelijk het openen en sluiten, is gekopieerd.

Voor wisselende temperaturen en activiteiten
Het c_change membraan reageert op verschillende omstandigheden, temperatuur, lucht en lichaamsvochtigheid. Bij hoge temperaturen, of tijdens sport activiteiten, wanneer de lichaamsvochtigheid stijgt opent de structuur van het c_change membraan. De overbodige hitte kan naar de buitenlucht ontsnappen.

In de natuur gaat dat als volgt te werk: bij warmte opent de dennenappel zich. In het membraan is dit nagebootst door:
(1) De polymeer structuur opent en wordt doorlaatbaar voor vochtige dampen. (2) Overtollige warmte en vocht kan ontsnappen naar de buitenlucht. Het materiaal is wind- en waterdicht en zéér ademend.

Bij kou en/of stilstand sluit de dennenappel zich. Het membraan reageert als volgt bij lage temperaturen of inactiviteit: de lichaamsvochtigheid neemt af. Tevens sluit de structuur van het membraan zich en houdt het de warmte rechtstreeks op het lichaam. Lichaamsrillingen of afkoelen wordt effectief voorkomen. (2) De polymeer structuur sluit zich, er is dus een betere isolatie.
(3) Er wordt op hoog niveau warmte vastgehouden, in combinatie met het doorlaten van vochtige dampen creëert dit een aangenaam lichaamsklimaat.

Richa levert het Spirit c_change jack (inclusief een Softshell vrijetijds jas) in grijs, blauw en zwart van S t/m 8XL. Adviesprijs € 479,-.
De Spirit c_change broek is leverbaar in grijs en zwart van XS t/m 6XL, adviesprijs € 379,-.

Reageer op dit artikel