nieuws

Gazelle neemt koppositie over

algemeen

Gazelle neemt koppositie over

BUNNIK – Gazelle heeft in de eerste helft van dit jaar de meeste fietsen verkocht. Dit blijkt uit cijfers van het GfK. De drie best verkochte merken Batavus, Gazelle en Sparta zijn samen verantwoordelijk voor 78 procent van het totaal aantal verkochte fietsen.

BUNNIK – Gazelle heeft in de eerste helft van dit jaar de meeste fietsen verkocht. Dit blijkt uit cijfers van het GfK. De drie best verkochte merken Batavus, Gazelle en Sparta zijn samen verantwoordelijk voor 78 procent van het totaal aantal verkochte fietsen.

Met 156.000 nieuwe fietsen bestrijkt Gazelle in de eerste zes maanden van dit jaar meer dan 27% van de markt, op de voet gevolgd door Batavus met 25%. Sparta is verantwoordelijk voor 16%, terwijl Giant 5% van de nieuwe fietsen verkocht heeft. Dat blijkt uit GfK-cijfers, die de BOVAG recentelijk gepubliceerd heeft in TWBulletin, dat onder de leden van de afdeling Tweewielerbedrijven verspreid is.

Volgens die cijfers liepen bij Batavus de verkopen fors terug ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Toen werden er nog 190.000 Batavussen verkocht, terwijl dat er in de eerste helft van dit jaar maar 146.000 waren, een daling van 23%. Gazelle zakt minder hard, van 169.000 eenheden naar 156.000. Sparta stijgt sinds 2006 gestaag.

Begin dit jaar sloot BOVAG Tweewielerbedrijven een contract met GfK. Daardoor beschikt de afdeling sinds dit jaar over gedetailleerde cijfers over verkoopcijfers en marktaandeel per merk en verdeling van de fietsverkoop naar regio en leeftijd. De cijfers zijn tot stand gekomen door middel van marktonderzoek onder 10.000 mensen.

Reageer op dit artikel