artikel

Ridley bikes krijgt nieuwe investeerders

algemeen

Ridley bikes krijgt nieuwe investeerders
Rechts op de foto CEO Jochim Aerts, en links de zoon van Paul Kumpen, Anthony Kumpen, twaalf jaar lang de rechterhand van Jochim Aerts.

De familie Kumpen verkoopt haar belang in Ridley Bikes aan mede-eigenaar en CEO Jochim Aerts. Jochim Aerts wordt hierin bijgestaan door enkele investeerders. De namen van de investeerders zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt. Ridley is de grootste fietsenfabrikant in België en realiseerde vorig jaar een groei van 25 procent met een omzet van 30 miljoen euro.

De nieuwe structuur moet het bedrijf Race Productions NV, met als belangrijkste merk Ridley, in staat stellen om haar verdere ambities waar te maken. De twee belangrijkste speerpunten voor de toekomst zijn internationale groei en R&D. Het bedrijf heeft al meerdere patenten op zijn naam staan. De investering in onderzoek en ontwikkeling resulteert in de technische voorsprong die het bedrijf vandaag de dag laat zien.

Strategische beslissing

De reden om de participatie van de hand te doen is volgens Anthony Kumpen, commercieel directeur bij Ridley Bikes, van strategische aard. “Door de huidige groei zijn er andere partners die op structureel niveau een grote meerwaarde kunnen betekenen voor Ridley. Er zijn tal van geïnteresseerde partijen, maar in overleg met Jochim hebben we gekozen voor een enkele investeerders die hij zelf heeft samengebracht.”

Jarenlange constructieve samenwerking met familie Kumpen

CEO Jochim Aerts bedankt de familie Kumpen. “Ik wil de Familie Kumpen danken voor de jarenlange positieve, constructieve en bijzonder aangename samenwerking. De ondersteuning van ‘business angel’ Paul Kumpen heeft me vaak bij moeilijke beslissing net iets meer durf en zekerheid gegeven om het stapje verder te gaan dan onze collega’s in de branche. Het is deze unieke samenwerking en synergie die er voor gezorgd heeft dat we vandaag staan waar we staan. Door de snelle veranderingen in de wereldwijde markt is Ridley nu op een punt gekomen dat een verdere internationalisering zich opdringt. Ik ben dan ook verheugd dat Ridley als bedrijf de noodzakelijke stappen kan zetten voor de verdere groei en ontwikkeling.”

Anthony Kumpen, zoon van Paul Kumpen, is twaalf jaar lang de commerciële rechterhand geweest van Aerts. Hij blijft voorlopig nog actief binnen Ridley Bikes. “Persoonlijk ben ik ook blij om nog enkele jaren te kunnen meewerken aan dit succesverhaal en zo op termijn mijn commerciële activiteiten over te dragen aan mijn opvolger.”

Reageer op dit artikel