nieuws

Shimano Torbal fietsschoenen voor natuurlijke voetbeweging

Winkel 279

Shimano introduceert de Torbal fietsschoenen. Torbal staat voor torsionele balans. De off-road fietsschoenen laten bij het hielgedeelte enige laterale beweging toe. Dat verbetert de balans en de controle over de fiets, zegt Shimano.

Shimano Torbal fietsschoenen voor natuurlijke voetbeweging
De Shimano Torbal fietsschoenen zijn flexibel, zodat fietser en pedaal mee kunnen gaan in de bewegingen van de fiets.

De Shimano Torbal fietsschoenen voor off-roadgebruik zijn ontwikkeld om de voeten zo natuurlijk mogelijk hun werk te laten doen. “Onze voeten hebben de juiste balans tussen flexibiliteit en veerkracht om elk soort terrein aan te kunnen. Waarom zou dat dan ook niet voor off-road fietsschoenen gelden?”, zegt Shimano.

Torbal fietsschoenen voor meer balans en controle

Torbal is daarom ontwikkeld om de balans en controle over de fiets te verbeteren. Het hielgedeelte laat enige laterale beweging toe. Tegelijk is de trapefficiëntie bij de interface tussen zool en schoenplaat geoptimaliseerd. De flexibiliteit zorgt ervoor dat de fietser en het pedaal beter mee kunnen gaan in de beweging van de fiets. Ondertussen blijft in het hele bewegingsbereik het comfort en de flexibiliteit behouden, zegt Shimano.

“Als een fietsschoen een geheel stijve zool heeft, kan de hiel niet gebogen worden wanneer de fiets schuin staat ten opzichte van de rijder. Torbal lost dit probleem”, aldus Shimano.

Lees ook: Shimano S-Phyre met BOA-draaisluiting

Reageer op dit artikel