nieuws

Elektrischefietsen.com overgenomen door IBG

Retailing 2171

International Bike Group (IBG), eigenaar van Fietsenwinkel.nl en HelloRider.com, heeft de website Elektrischefietsen.com overgenomen. Bij de activiteiten horen ook de E-bike Opstapdagen. Elektrischefietsen.com is in 2003 gestart door Ruud Worm.

Elektrischefietsen.com overgenomen door IBG
International Bike Group (IBG), eigenaar van Fietsenwinkel.nl, heeft de website Elektrischefietsen.com overgenomen. Beeld Fietsenwinkel.nl

Worm kun je een visionair noemen, gezien het belang van de elektrische fiets nu. Toentertijd is zijn idee gewoon ontstaan uit een behoefte. Zijn moeder wilde een elektrische fiets kopen en samen kwamen ze erachter dat er nauwelijks online informatie te vinden was. Dat is je heden ten dage bijna niet meer voor te stellen. Worm heeft naderhand (2010) nog een testorganisatie opgericht die zich toelegde op het beoordelen en doorlichten van elektrische fietsen. Nu is ExtraEnergy de organisatie die dit ter hand neemt.

Sinds 2003

Als we het goed hebben uitgerekend, werd de 1e E-bike Opstapdag georganiseerd door Worm in 2003. In een bericht op tweewieler.nl uit 2007 is sprake van de 5e Opstapdag, en destijds vonden die 1x per jaar plaats. In een bericht over de Opstapdag in 2006 staat dat ondanks het superslechte weer (regen en wind) er toch redelijk wat bezoekers kwamen.

Overname door IBG

Op de site ElektrischeFietsen.com is nu te lezen: Deze website is een initiatief van International Bike Group B.V. De overname is opmerkelijk te noemen, omdat ElektrischeFietsen.com tot nu toe werd beschouwd als een onafhankelijk informatieplatform. De ondertitel is: Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen. De vraag is of het deze ondertitel kan blijven dragen.

Opstapdagen elektrisch ondersteunde fietsen 

Op tweewieler.nl vonden we wat historie terug over de opstapdagen. Bijvoorbeeld met het 5-jarig jubileum in 2007. ‘Begin mei 2007 heeft de vijfde Opstapdag elektrisch ondersteunde fietsen plaatsgevonden. De dag was weer een groot succes, mede dankzij het weer: zonnig met een flinke wind. Ideaal om te testen.

Volgens organisator Ruud Worm van elektrischefietsen.com kwamen de bezoekers wat gelijkmatiger dan de voorgaande jaren. “Ook ’s ochtends vroeg stonden al direct mensen te trappelen om op de pedalen te mogen.” In totaal hebben zo’n 2.000 mensen de elektrisch ondersteunde fietsen getest op het circuit van Sportpark Zielhorst in Amersfoort.

Zoals voorgaande jaren kwamen de bezoekers weer uit heel Nederland en zelfs België. Worm: “Sommigen hadden een treinreis van vier uur achter de rug.” Hem viel het hoge informatiegehalte van de bezoekers op. “De deelnemers aan de Opstapdag komen steeds beter geïnformeerd naar Amersfoort. Meestal weten ze al wat voor fiets ze willen. Ook ouderen worden blijkbaar steeds handiger in het zoeken op internet.”’

Reageer op dit artikel