nieuws

U kunt bijdragen aan fietsveiligheid 60-plussers

Retailing 769

Als rijwielhandelaar kunt u een bijdrage te leveren aan de fietsveiligheid van 60-plussers. Doe mee aan het onderzoek van VeiligheidNL en vul de enquête in. Hiermee maakt u ook kans op een van de cadeaubonnen ter waarde van €75,-. U vindt de link in het bericht hieronder.

U kunt bijdragen aan fietsveiligheid 60-plussers
VeiligheidNL doet, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, onderzoek naar welke rol fietsbedrijven kunnen spelen om de fietsveiligheid van ouderen te verbeteren. Foto Shutterstock

VeiligheidNL doet, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, onderzoek naar welke rol fietsbedrijven kunnen spelen om de fietsveiligheid van ouderen te verbeteren. Nederland is fietsland bij uitstek. Nederlanders blijven massaal tot op hoge leeftijd fietsen. Helaas gebeuren er jaarlijks veel ongelukken met fietsers, vooral bij de groep zestigplussers. U als vakhandel kunt een rol daarin spelen op het gebied van voorlichting en advies.

Enquête

Om een goed beeld te krijgen van die rol, heeft VeiligheidNL een onderzoek opgezet. Door het invullen van de survey (invullen duurt maximaal 10 minuten) helpt u VeilgheidNL om voor een fietsveiliger Nederland te zorgen. Klik hier om naar de enquête te gaan.

VeiligheidNL dankt u hartelijk dank voor uw medewerking!

Meer informatie

Dit onderzoek is gericht op fietsbedrijven. Het ministerie wil weten of rijwielhandelaren openstaan om informatie, kennis enzovoorts over fietsveiligheid te geven richting senioren. De vragenlijst is onderdeel van een breder traject. Als uit de vragenlijst blijkt dat de rijwielhandelaar hiervoor openstaat, gaat VeiligheidNL samen met de rijwielhandelaren en senioren een plan ontwikkelen. Bijvoorbeeld een folder, of informatie via beeldschermen in de winkel zelf, of tips geven via de website.

VeiligheidNL

VeiligheidNL zet zich al meer dan 30 jaar in om het aantal ongevallen in Nederland te verlagen. Het monitort alle ongevallen in Nederland en ontwikkelt effectieve programma’s om veilig gedrag te stimuleren daar waar dat nodig is.

Reageer op dit artikel