nieuws

Start2Bike weer van start

Retailing 443

Start2Bike is een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in vier trainingen meer controle over je fiets krijgt. Wielersportbond NTFU start weer met het Start2Bike trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren trainer werken aan hun basistechniek op de mountainbike.

Start2Bike weer van start
Het Start2Bike trainingsprogramma start weer waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren trainer werken aan hun basistechniek op de mountainbike. Foto Shutterstock

In vier lessen van ongeveer drie uur leer je meer over remmen, schakelen, over obstakels rijden, klimmen, dalen en bochtentechniek. Ook voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden, is Start2Bike zeer leerzaam.

Tevreden deelnemers

Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen en bijna alle deelnemers (98%) waren zeer tevreden. Met name de waardering voor de ervaren NTFU-trainers springt eruit: “Supercompliment voor onze trainers. We hebben erg veel van hen geleerd  en het plezier straalde er af. Zeker aan te bevelen. Zeer toegankelijke cursus, veel tips gekregen. Ben onder de indruk van de kennis en het enthousiasme van de trainers.” Deelnemers beoordeelden de trainingen met een hoog gemiddeld rapportcijfer, een 8,6.

Inschrijven

Bijna 50 startlocaties in Nederland bieden de komende maanden de Start2Bike-trainingen aan voor mountainbikers. Op www.start2bike.nl zijn alle startlocaties te vinden en kun je je inschrijven.

Reageer op dit artikel