nieuws

Pas op: fietsendief actief in Twente

Retailing 5940

Drie fietsenmakers in Twente zijn de dupe geworden van een fietsendief. De redactie Tweewieler werd gebeld door Martin Meulenkamp in Bornebroek die graag andere fietsenmakers wil waarschuwen. Het gaat om een vrouw die in de winkel komt voor een leenfiets, volgens Meulenkamp een ‘Ma Flodder’-achtige figuur .

Pas op: fietsendief actief in Twente
Foto Shutterstock

“Ze heeft een fors postuur, een piercing in haar gezicht en overal tatoeages”, aldus Martin Meulenkamp. De vrouw zegt dat haar fiets gestolen is, dat ze snel een leenfiets nodig heeft en later een nieuwe fiets komt kopen. “De vrouw laat zich brengen met de taxi of met een blauwe auto. Ze zegt dat ze bij de thuiszorg werkt en dringend een fiets nodig heeft. Bij mij had ze ook al een nieuwe fiets uitgezocht, die ze later zou komen ophalen. Omdat het hier heel druk was, heb ik haar een fiets meegegeven. Achteraf dom natuurlijk. Hier in de streek zijn we nogal goed van vertrouwen.”

Meer gedupeerden

Ook bij Klos Tweewielers in Westerhaar en Hoogenkamp Tweewielers in Wierden nam de vrouw een leenfiets mee en kwam niet meer terug. Volgens Martin Meulenkamp verhandelt de vrouw de fietsen: “De politie zegt dat ze niets kunnen doen. Ik wil andere fietsenmakers waarschuwen hier niet in te trappen.”

Reageer op dit artikel