nieuws

Halfords start met eigen fietslease

Retailing 855

Retailketen Halfords heeft onder eigen label fietslease geïntroduceerd. De nieuwe dienstverlening heet Halfords Bike Lease. Na een gedeeltelijk faillissement eind 2014 heeft Halfords de afgelopen 2,5 jaar gebruikt om de formule aan te scherpen en de dienstverlening aan de franchisenemers te optimaliseren en uit te breiden.

Halfords start met eigen fietslease
Halfords ziet prima mogelijkheden om het aantal winkelpunten belangrijk uit te breiden, daarbij gebruikmakend van de grote naamsbekendheid van het merk Halfords.

Halfords is sinds 1973 actief in Nederland. Eind 2014 ging de keten failliet. De eigen winkels werden definitief gesloten, maar de franchisenemers (28 filialen) kochten destijds andere filialen erbij. De winkelketen bestaat nu uit 49 winkels. Deze bieden producten en dienstverlening voor iedereen die met auto of fiets op pad gaat.

Fietsmerk Cumberland gerevitaliseerd

Daarnaast is het eigen merk Cumberland gerevitaliseerd. Dit zijn stads – en transportfietsen die zowel met als zonder elektrische ondersteuning verkrijgbaar zijn. Recent ontving de Cumberland E-Bike Newport het predicaat  ‘beste koop’ van de AD E-Bike fietstest.

Verdere groei stimuleren

Voor Halfords zijn dit belangrijke formule-uitgangspunten die nu zijn ingevuld. Bovendien laat de winkelketen voor het tweede jaar op rij een omzetstijging zien. Reden voor de organisatie om zich te richten op verdere groei.

Winkelpunten uitbreiden

Enerzijds dient de autonome omzet op filiaalniveau verder te worden verhoogd. Anderzijds ziet Halfords prima mogelijkheden om het aantal winkelpunten belangrijk uit te breiden, daarbij gebruikmakend van de grote naamsbekendheid van het merk Halfords.

Op zoek naar investeerders

Om deze groeiambitie te realiseren overweegt de organisatie een strategische samenwerking. Zoals bekend zijn banken uitermate terughoudend in het faciliteren van een dergelijk ambitie voor het MKB binnen de non-food (retail)branche en dient deze dus op een alternatieve wijze te worden ingevuld. Halfords inventariseert momenteel de mogelijkheden hiervoor.

Reageer op dit artikel