nieuws

Experience center Fietsgroep geopend

Retailing 2052

Fietsgroep B.V., het moederbedrijf van FietsUniek.nl, een van de grootste online fietsenwinkels van Nederland, is medio mei 2017 verhuisd. Er is een indrukwekkende showroom opgezet mét koffiecorner, annex winkel, testparcours, service center en kantoor.

Experience center Fietsgroep geopend
Edwin de Jong opende in 2015 zijn eerste fysieke winkel in Hillegom om extra service te kunnen bieden aan Fietsuniek.nl-klanten uit het hele land. Foto Corine Zijerveld Fotografie

Edwin de Jong (24) opende in 2015 zijn eerste fysieke winkel in Hillegom om extra service te kunnen bieden aan klanten uit het hele land. De combinatie van online winkelen met de traditionele manier van fietsen verkopen bleek een goede koppeling. Edwin: “Veel mensen willen toch nog steeds eerst het product zien en uitproberen voordat ze over willen gaan tot de daadwerkelijke aankoop. De winkel die we toen betrokken, boven ons kantoor, werd al snel te klein, bovendien wilde ik veel meer dan alleen een winkel zijn. Bij een bezoek aan onze nieuwe locatie in Hillegom-Zuid, gunstig gelegen aan de N207, betreed je dan ook geen winkel, je komt in een complete fiets’wereld’.

Beleving

De Jong is enthousiast over de opening. “We zijn klaar met de bouw van het experience center. Een indrukwekkende ruimte van 1.200 vierkante meter die dienstdoet als showroom met koffiecorner, testparcours, servicecenter en kantoor. Ik wilde dat mensen niet alleen alle fietsen die wij verkopen kunnen zien, ik wil dat ze deze fietsen ook uitgebreid kunnen testen – ook met virtual reality bril op – én ik wil dat mensen hier de allerbeste service krijgen. Een bezoek aan de Fietsgroep moet een beleving zijn.”

New business met Bike Data

Verder staat de Fietsgroep B.V. aan de vooravond van een nieuwe webwinkel Eigenfiets.nl waar de bezoekers hun eigen fiets kunnen samenstellen. Het is ook vergevorderd met de ontwikkeling van een datasysteem, Bike Data, dat detailhandelaren en leveranciers op basis van verkregen data zal helpen te voorspellen welke producten goed gaan verkopen. Edwin: “Nu gebeurt dat meestal nog op onderbuikgevoel, straks kan er worden ingekocht op feitelijke informatie.”

Gezocht: enthousiaste specialisten

Met de verhuizing naar het experience center en de op handen zijnde plannen, is er ook behoefte aan extra medewerkers. Edwin: “Doordat we nu een allround organisatie zijn, zijn we ook op zoek naar mensen die verschillenden disciplines beheersen. Zo zijn we onder andere op zoek naar fietsenmakers, dataspecialisten, (online)marketingprofessionals en zeer vriendelijke klantenservicemedewerkers.

Over Fietsgroep B.V.

Online fietsenspecialist Fietsgroep B.V. is in 2010 opgericht door Edwin de Jong, inmiddels de grootste online fietsenwinkel van Nederland, moederbedrijf van webwinkels als Fietsuniek.nl, Transportfiets.nl, en Omafiets.nl. Met het grootste aanbod van Nederland wil hij in 2020 de omzetgrens van 15 miljoen euro gepasseerd zijn.

Klik op het iccontje rechtsonder in de foto’s onderaan het bericht om deze te vergroten.

Foto's

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels