nieuws

Van Vliet Tweewielers wordt De Fietsenmaker

Retailing 1575

Na ruim 65 jaar Van Vliet Tweewielers in het centrum van Hoorn, is besloten de winkel over te doen aan Leon Slijkerman (eigenaar van De Fietsenmaker), na prettig en constructief overleg door Frans van Vliet en Leon Slijkerman. Met ingang van 1 maart 2017 is de winkel op het Kleine Noord overgenomen.

Van Vliet Tweewielers wordt De Fietsenmaker
Na ruim 65 jaar is Van Vliet Tweewielers in Hoorn overgenomen door Leon Slijkerman, eigenaar van De Fietsenmaker (rechts op de foto).

Het is even een vreemd gezicht om de naam Van Vliet niet meer te zien op het Kleine Noord te Hoorn. De tweewielerzaak die al ruim 65 jaar een begrip in Hoorn is, heeft een nieuwe invulling gekregen. In de afgelopen maanden is met veel zorgvuldigheid gesproken over een mogelijke overname, waarbij ook het personeel wordt overgenomen. Deze gesprekken zijn zeer positief verlopen, waardoor het traject in een stroomversnelling is gekomen. Beide partijen zijn tot een overeenkomst gekomen, die in lijn ligt met de toekomstige wensen van zowel Frans van Vliet als Leon Slijkerman.

Personeel blijft er werken

“Voor mij is heel belangrijk geweest bij de overname dat mijn personeel kan blijven werken en dat de klanten waar ik een jarenlange relatie mee heb opgebouwd kunnen blijven rekenen op een goede service. Ik heb alle vertrouwen in Leon Slijkerman en zijn team,” aldus Van Vliet over de overname door De Fietsenmaker.

Meer ruimte op nieuwe locatie

“Deze overname past heel goed bij de strategische keuzes die we tegenwoordig als ondernemer moeten nemen. Ik kijk vooruit en zie kansen om met een nieuw concept de markt van mobiliteit te bedienen. Hierbij zal beleving, assortiment, innovatie en persoonlijke aandacht een cruciale rol spelen. De huidige winkel op de Drieboomlaan biedt hiervoor te weinig mogelijkheden en op het Kleine Noord hebben we veel meer ruimte om dit te realiseren,” aldus Slijkerman van De Fietsenmaker.

Klanten bedanken

Van Vliet Tweewielers heeft nog eenmaal groot uitgepakt met een totale uitverkoop. “We wilden al onze klanten bedanken voor de geweldige tijd en hebben daarom we nog een laatste uitverkoop georganiseerd met korting tot wel 70% op de voorraad. Er zijn ontzettend veel mensen langsgekomen die we allemaal hebben getrakteerd op een lekker kopje koffie en hoge kortingen,” besluit Van Vliet.

Reageer op dit artikel