nieuws

Goed gastheerschap sleutel tot succes

Retailing 1947

Beleving is voor klanten belangrijk in de keuze voor een leverancier. Daarom is klantbeleving tegenwoordig één van de sleutelwoorden in succesvolle bedrijfsvoering, ook in de fietsenbranche. Een belangrijk onderdeel van beleving is goed gastheerschap. Wie dat beheerst, weet de klanten pas echt aan zich te binden.

Goed gastheerschap sleutel tot succes
Goed gastheerschap is een belangrijk onderdeel van beleving. Wie dat beheerst, weet de klanten pas echt aan zich te binden.

Veel ondernemers maken zich zorgen over de concurrentie van het internet. Maar internet schiet vaak te kort, zeker als het gaat om persoonlijke service. Slimme retailers profileren zich daarom met oprechte aandacht voor de bezoeker. Want juist daar liggen kansen. Een grote groep klanten stelt service namelijk nog steeds boven de prijs. Zeker als het om duurdere aankopen gaat zoals de aanschaf van een tweewieler.

Doordrongen zijn

Maar hoe bereik je dat? Goed gastheerschap gaat verder dan advies bij de verkoop van een nieuwe fiets. Uitleggen wat de fiets aan onderhoud nodig heeft, is ook belangrijk. Bij onderhoud helpt u uw klant wellicht enorm uit de brand door een (elektrische) leenfiets ter beschikking te stellen. En wanneer u aanbiedt een nacontrole te doen, dan weet u dat uw klant terug komt in uw winkel. Dat is een extra kans om vertrouwen te versterken of wellicht nog iets te verkopen.

Samen doen

René Bestevaar geeft workshops in gastvrijheid en is bekend met de branche. Met het hele team gaat hij aan de slag. Gewoon in de winkel tijdens het werk. Hij observeert en houdt een spiegel voor. “Daar komen hele positieve dingen uit,” zo vertelt hij. “Gastvrij contact is samen met vakmanschap een sleutel tot succes. Maar de ondernemer kan dit niet alleen. Ook medewerkers die met klanten in contact komen dragen hierin bij. Je moet het dus samen doen.” Zoals bij de firma Balk in deze video.

Verandering in uw bedrijf?

Klanten veranderen. Bedrijven moeten mee veranderen. Dat is niet altijd eenvoudig. Spelen er in uw bedrijf vragen waarbij u verandering wilt doorvoeren? Een OOMT loopbaancoach kan hierbij behulpzaam zijn. Meer weten? Check www.oomt.nl/loopbaancoaches en lees de ervaring van anderen. Of neem direct contact op via loopbaancoaches@oomt.nl  of (030) 608 77 55.

www.oomt.nl/loopbaancoaches

Reageer op dit artikel