nieuws

Lagers en derailleurwieltjes van Elvedes

Onderdelen & Accessoires 768

Op Eurobike liet Elvedes een uitbreiding van het assortiment zien met een selectie lagers (industrielagers en balhoofdlagers) en derailleurwieltjes. Dit past prima in het assortiment dat al een brede range aan slijtagedelen biedt. Ook komt Elvedes met een compleet remsysteem.

Lagers en derailleurwieltjes van Elvedes
Elvedes introduceerde op Eurobike 2017 een compleet remsysteem, zowel in mechanische als hydraulische uitvoering. Foto redactie Tweewieler

De lagers en derailleurwieltjes zullen voor de vakhandel beschikbaar zijn medio oktober 2017. Vanuit Elvedes is een jaar lang intensief gemonitord welke industrielagers en balhoofdlagers regelmatig opduiken in de werkplaats van de fietsenwinkel. Op basis daarvan is een selectie gemaakt van veel voorkomende lagers en deze zijn nu in het assortiment opgenomen. Voor de derailleurwieltjes is hetzelfde proces gevolgd.

Samenwerking met lagerleverancier

Voor de lagers zijn toegevoegd:

  • 22 industrielagers
  • 10 balhoofdlagers

David Thörig, werkzaam als specialist bij Elvedes: “Voor industrielagers en balhoofdlagers zijn wereldwijd maar 3 aanbieders. Alle fietsfabrikanten werken met lagers van 1 van deze 3 leveranciers.” Tevens is een overzichtsposter gemaakt waarop je de exacte maat kunt vinden van het te vervangen lager.

Op vraag vanuit de markt

Het idee om lagers en derailleurwieltjes toe te voegen aan het Elvedes-assortiment, ontstond nadat duidelijk werd dat hier veel behoefte aan is in de werkplaats. Met de toevoeging van een grijpvoorraad goede derailleurwieltjes, is de monteur in de werkplaats geholpen. De verpakking geeft duidelijke informatie.

Compleet remsysteem van Elvedes

Nog meer nieuws op Eurobike van Elvedes. Het komt met een compleet remsysteem, zowel in mechanische als hydraulische uitvoering. Thörig: “Bij fietsen van € 500,- tot € 1.000,- is het doorgaans goedkoper het remsysteem te vervangen dan te repareren. Met ons remsysteem op voorraad kun je de klant met kapotte remmen direct helpen.” Met aerostream disc brake pads.

Foto's

Reageer op dit artikel