nieuws

Sportieve naaf NuVinci N380x

Onderdelen & Accessoires 1127

NuVinci Cycling komt met het nieuwe variabele planetaire transmissiesysteem (CVP), de N380x, voor de populaire sportieve toepassingen. Met de N380x worden de voordelen van de NuVinci traploze technologie uitgebreid naar meer fietsmodellen en -stijlen.

Sportieve naaf NuVinci N380x
Foto NuVinci Cycling, Fallbrook Technologies Inc.

Er zijn de laatste tijd heel veel, met name sportief uitziende, fietsmodellen verschenen op de markt die vooral worden gebruikt zonder de nadruk op sportieve prestaties. Sportieve modellen worden vaak gebruikt op bospaden en in parken om fit te blijven en/of voor het woon-werkverkeer en vereisen een geschikte, duurzame traploze transmissie.

NuVinci N380x voldoet aan nieuwe eisen

Anne Guethoff, Marketing Director bij NuVinci Cycling, onderdeel van Fallbrook Technologies Inc.: “Er zijn behoorlijk wat nieuwe fietsmodellen bijgekomen, zowel bij de e-bikes als in het traditionele fietssegment. Consumenten zoeken naar sportieve producten die passen in hun dagelijkse woon-werkverkeer en de nieuwe hybrides die het midden houden tussen stadsfietsen en mountainbikes voorzien daarin. Voor deze hybride modellen worden andere eisen gesteld aan de componenten. Daarom hebben we de N380x ontworpen die, belangrijker nog, ook beter aansluit bij de wensen van de fietser.”

Overbrengingsverhouding 380%

Deze transmissie met een overbrengingsverhouding van 380% en een maximaal koppel van 100 Nm biedt de optimale performance voor sportieve en speed pedelec-modellen en kan accelereren onder volle belasting. De N380x is bovendien verkrijgbaar met 10*135, 12*142, 12*148 inbouwbreedte zodat hij gecombineerd kan worden met B+ banden voor betere tractie. De N380x is voorzien van alle gebruikelijke geïntegreerde as-adapters voor een stijver frame en makkelijk onderhoud. Dankzij de geanodiseerde behuizing met laser gegraveerd logo is het high-end uiterlijk ook op de lange termijn gewaarborgd. Om de robuuste materialen en lange probleemloze levensduur nog verder te waarborgen zijn de componenten ondergebracht in een gesmede behuizing met een freewheel met afzonderlijke veerpallen. Om te zorgen dat de berijder zich nog beter kan concentreren op de weg, is de N380x verkrijgbaar met het automatische Harmony-schakelsysteem.

Upgrade interne componenten

Diverse interne componenten in de N380x hebben een upgrade ondergaan ten opzichte van het N380 transmissiesysteem. Deze upgrades zorgen voor nog meer duurzaamheid en robuustheid dan enig ander voorheen geproduceerde NuVinci Optimized transmissie.

Scott met NuVinci N380x op Eurobike

Scott zal tijdens Eurobike 2017 als eerste OEM een model met de N380x lanceren. “Scott staat vooral bekend om zijn sportieve modellen. Met ons nieuwste project, de E-Silence EVO, wilden we onze klanten een e-bike voor het stadsverkeer bieden met een sportief uiterlijk. De nieuwe N380x past perfect in het high-end concept van onze fiets. Dankzij het high-performance systeem kan de fietser traploos schakelen bij vol vermogen. Het moderne design sluit perfect aan bij de wensen van onze sportieve doelgroep. Door het schakelsysteem bovendien te integreren in de controllers van de e-bike kunnen we een overzichtelijk stuur met intuïtieve bediening aanbieden,” vat Thomas Berger, Product Manager bij Scott alle voordelen samen.

Ook geschikt voor cargobikes

Afgezien van de trend richting sportievere modellen wordt met de volgende generatie e-bikes ook gemikt op vervoersoplossingen in de binnensteden. Steeds meer bedrijven en consumenten zijn op zoek naar mogelijkheden om zwaardere lasten makkelijker te vervoeren over korte afstanden. Het cargobike-segment groeit dan ook snel. Dit vereist een robuuste transmissie waarmee ook bij zwaardere belasting geschakeld kan worden, zelfs in stilstand. De flexibele maar robuuste N380x sluit hier perfect bij aan. Cargobikers kunnen dus traploos schakelen tijdens het fietsen, terwijl ze kracht zetten of wachten voor een verkeerslicht.

Foto's

Reageer op dit artikel