nieuws

ABUS AVENTOR ventileert ongewoon sterk

Onderdelen & Accessoires 747

Met de nieuwe AVENTOR zet ABUS haar product offensief in het segment van de sportieve helmen consequent voort. Na de succesvolle lancering van de nieuwe aerohelm GameChanger in het voorjaar, volgt met de AVENTOR nu een compleet nieuwe helm, die samen met de renners van het Movistar Team is ontwikkeld.

ABUS AVENTOR ventileert ongewoon sterk
De nieuwe AVENTOR is sinds de start van de Tour de France de officiële helm voor de renners van het Movistar Team, samen met de GameChanger helm. Foto's ABUS

-Sponsored content door ABUS-

De nieuwe AVENTOR richt zich met zijn innovatieve concept op de veeleisende fietsers en is in de Tour de France door de professionals van Movistar Team als officiële teamhelm gedragen. Met zijn unieke en gepatenteerde ABUS ActiCage systeem combineert de AVENTOR ultieme ventilatie met een hoog beschermingsniveau.

Innovatieve kooiconstructie

ActiCage is een innovatieve kooi, waarmee de ABUS ontwikkelaars erin geslaagd zijn om grote ventilatieopeningen in de AVENTOR te integreren, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Deze technologie maakt het mogelijk dat 40% van het oppervlak van de AVENTOR open is. De gebruiker merkt onmiddellijk het ongewoon sterke ventilatie-effect en aangenaam klimaat rond het hoofd. ActiCage is een innovatie van ABUS, die voor de eerste keer wordt toegepast bij de AVENTOR.

Beveiligingsfuncties geïntegreerd

Als marktleider in beveiliging heeft ABUS de meest geavanceerde beveiligingsfuncties geïntegreerd in de AVENTOR. Hiervoor is de AVENTOR uitgerust met de uiterst robuuste Multi Shell In Mold technologie, welke een veilige schokabsorptie op het hoogste niveau biedt. Met een gewicht van 250 gram (maat M) werd samen met de professionals van het Movistar Team een optimale balans gevonden tussen hoge bescherming, ideale ventilatie en maximaal draagcomfort.

Zilver coating op padding

Met de X-STATIC-technologie wordt een andere slimme functie toegepast in de AVENTOR. In de padding worden de textielvezels voorzien van een zilver coating, waardoor de padding antibacterieel en antistatisch wordt. Bovendien worden onaangename geuren geneutraliseerd gedurende de gehele levensduur van de padding.

Precies te verstellen

Het nauwkeurige verstelsysteem Zoom Ace vergroot het gebruiksgemak en maakt het mogelijk dat de pasvorm snel individueel aangepast kan worden. Door de innovatieve hoogteverstelling is de AVENTOR de ideale racehelm voor coureurs met lang haar (ponytail compatible).

Officiële helm

In aanvulling op de aero helm GameChanger is de nieuwe AVENTOR sinds de start van de Tour de France de officiële helm voor de renners van het Movistar Team – al vier jaar op rij ‘s werelds beste UCI World Tour wielerteam. ABUS is sinds het begin van seizoen 2017 de helm- en veiligheidspartner van het team. Afhankelijk van de koers en persoonlijke voorkeur, selecteren de professionals zelf welke helm ze tijdens de koers zullen dragen.

De ABUS AVENTOR is verkrijgbaar in drie maten (S 51-55cm, M 54-58cm, L 57-62cm) en acht kleuren en zal op de Nederlandse markt komen voor een adviesverkoopprijs van € 149,95 (incl. BTW).

Leverbaar vanaf oktober 2017.

Foto's

Reageer op dit artikel