nieuws

Risico’s nemen was nog nooit zo veilig

Onderdelen & Accessoires 667

Met de nieuwe Endura MT500 fietshelm en de MTR Knee Guard, met gepatenteerde Koroyd technologie, voelt uw klant zich pas echt veilig op de fiets. En terecht, want Endura is trots op de lancering van twee nieuwe producten, die de norm van bescherming en veiligheid voor mountainbikers naar eenzame hoogte brengen.

Risico’s nemen was nog nooit zo veilig
Conventionele fietshelmen die voldoen aan standaarden van 20 jaar geleden, kunnen zich niet meten met Endura's MT500. (foto: Endura)

Conventionele fietshelmen, die voldoen aan standaarden van 20 jaar geleden, kunnen zich niet meten met Endura’s MT500. (foto: Endura)Door toepassing van Koroyd’s geavanceerde inslag technologie, in het hart van de radicaal nieuwe MT500 fietshelm en de MTR Knee Guard, heeft Endura bescherming van de mountainbiker naar de 21e eeuw gedreven.

Hoog niveau inslagabsorptie

Koroyd’s copolymeer buistechnologie combineert ongekende niveaus van inslagabsorptie en ventilatie met een ongelooflijk laag gewicht. Endura’s onmiskenbare roots in mountainbikekleding maximaliseert de potentie van de Koroyd technologie die rijders op het parcours volledig beschermt.

Oplossingen voor fietsers

Door een onderscheidend uiterlijk en imponerende prestaties onderstrepen de MT500 fietshelm en de MTR Knee Guard Endura’s filosofie van Renegade Progress. Het bewijst ook de bereidheid om verder te kijken dan alleen de fietsindustrie, om zo tot oplossingen te komen voor de grootste uitdagingen die fietsers ervaren.

Prijswinnaar

Endura’s samenwerking met Drag2Zero bij de Mercedes-AMG Petronas F1-windtunnel heeft al geleid tot grootste wielerprijzen van het profteam Movistar. GebioMized heeft veel geholpen bij de ontwikkeling van de revolutionaire Pro SL Bibshort, die gelaagd is in een ‘sandwich’ constructie en de aanhoudende druk van zelfs de langste ritten absorbeert. Hun partnerschap met Koroyd plaatst Endura’s mountainbike beschermingsproducten op een soortgelijke positie: aan de kop!

MT500 zet een nieuwe standaard

De nieuwe MT500 fietshelm geeft een nieuwe definitie aan de standaard voor een moderne mountainbike helm, zowel in vormgeving, veiligheid als prestaties. Geïntegreerd in het topontwerp van de MT500 zijn Koroyd’s multi geconcentreerde copolymeer buizen, die bij een inslag energie absorberen op een meer lineaire manier dan traditioneel schuim. Deze vooraanstaande technologie stelt de MT500 in staat om maximale G-krachten tijdens een inslag sterk te reduceren.

Uitsluiten van letsel

Het resultaat? Vergeleken met de 40% kans op een schedelbasisfractuur, bij het dragen van een helm die aan de Europese standaard voldoet, bereikt Endura’s MT500 het verrassend lage percentage van 5%. Zo’n contrasterende prestatie verdient aandacht, omdat helmen met conventionele EPS schalen voldoen aan standaarden van 20 jaar geleden. Zij kunnen zich niet meten met MT500’s vermogen om de krachten teniet te doen, dankzij de toegepaste geavanceerde ontwerpen en materialen.

Veelzijdige toepassingen

Maar er is meer. Een grote variëteit aan toepassingen maken de helm zo veelzijdig als de moderne sporter het verlangt. Een crossbril vriendelijk verstelbaar vizier, een crossbril band clip en een micro verstelbaar passysteem, dat makkelijk bediend kan worden met de handschoen aan, zijn maar enkele voorbeelden van de grote voordelen. En met slechts 320 gram voor maat S/M hoort die MT500 ook nog eens tot de lichtste in zijn soort.

MTR Knee Guard

Het Endura-Koroyd verhaal gaat verder in onze nieuwe MTR Knee Guard, die exclusieve technieken gebruikt om een lichtgewicht, sterk ademende structuur te creëren, perfect voor dagelijks gebruik zonder afbreuk te doen aan bescherming. De MTR Knee Guard demonstreert de afzonderlijke, elkaar aanvullende krachten van Endura en Koroyd, via de multi-stof pijp met de Koroyd Flex Plus inlegger, die ontwikkeld is dankzij het goede partnership tussen de beide ondernemingen.

Knee Guard verlegt veiligheidsnormen

Net als de MT500 is de MTR Knee Guard een product dat de industriële normen voor veiligheid verlegt. Deze nieuwe kniebeschermer overstijgt de rigoureuze EN 1621/1 certificering: een onderscheiding, die in grote mate te danken is aan Koroyd’s toonaangevende copolymeer buizen, verenigd in een inslag-absorberende, honingraat structuur. Vergeleken met de omvangrijke, zwaar wegende kussens met slechte ventilatie, biedt de MTR Knee Guard gecertificeerde bescherming in een lichtgewicht, goed ventilerende verpakking. Het is de winnende combinatie van een lage densiteit en een PU-gegoten exoskelet met Koroyd’s grondige manier van ontwerpen, om zware inslagen aan te kunnen en luchtstroom toe te laten, waardoor de MTR Knee Guard een dagelijkse beschermer tegen knieblessures is.

www.endurasport.com

Reageer op dit artikel